Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Miltä lappilaisen sote-yrittäjyyden tulevaisuus näyttää ja millaiseksi sen haluamme? Kutsu työpajaan 22.11.

Sinut on kutsuttu tekemään Lapin sote-pienyrittäjyyden tulevaisuutta 22.11. klo 9-15:30!

Paikka: Royal Reindeer Ounasvaara/ Ounasvaaran Maja, Hiihtomajantie 7 Rovaniemi

Sosiaali- ja terveyspalvelujen toimiala on valtavien murrosten äärellä, sillä toimintaympäristöä muokkaavat samanaikaisesti kansainväliset muutostrendit kuten digitalisaatio, terveysteknologia, omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtiminen niin vapaa-aikana kuin työelämässäkin - ja myös hallitusohjelmaan kirjattu sote-uudistus. Vaikka valinnanvapaus ei näillä näkymin toteudu, sote-alalla on useita eri markkinoita - mm. palvelusetelit, ennaltaehkäisevyys ja yksityinen kysyntä sekä innovaatiopohjaiset markkinat. Tällöin mukaan astuu myös hyvinvointipalvelujen näkökulma.

Työpajassa pureudutaan sote-alan yrittäjyyteen vaikuttaviin kehitystrendeihin ja erilaisiin tulevaisuuskuviin ennakoinnin menetelmillä. Työskentelyn keskiössä on tahtotila: millaiseksi haluamme Lapin sote-alan pienyrittäjyyden ja miten sen teemme.

Työpajan pohjalta Lapin liitto laatii sote-alan pienyrittäjyyden tulevaisuuskatsauksen hyödynnettäväksi Lapin aluekehitystyössä ja Lapin sote-toimialan kehittämisessä. Tilaisuuden tavoitteena on myös lisätä ymmärrystä yksityisen, julkisen ja koulutussektorien välillä sote-alan pienyrittäjyyden mahdollisuuksista ja kehittämistarpeista ja synnyttävän uutta yhteistyötä ja kehittämistoimintaa.

Ilmoittaudu 7.11 mennessä tästä https://urly.fi/1kMd

Ohjelma

8:30 - 9:00 Mahdollisuus virkistävään ja rentouttavaan metsäkylpyhetkeen upeissa Ounasvaaran maisemissa ammattilaisen metsäkylpyohjaajan opastamana. Mukaan mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

9:00 Aamukahvit ja aloitus
9:15 Missä mennään- aamupäivä
   • Verkostoitumista ja orientoitumista päivään
   • Miltä näyttää sote-yrittäjyys Lapissa nyt - vuoropuhelun paikka
   • Sote-yrittäjyyden nykytila ja tulevaisuuden näkymiä valtakunnallisesti - Terhi Tevameri, valtakunnallinen sote-toimialapäällikkö (ELY/TEM)
   • Teknologian mahdollisuuksia sote-yrittäjyydelle, Antti Rajala, Lapin liitto
   • Sote-pienyrittäjyyden muutostekijöitä pohjaksi työskentelylle, Hanna-Leena Pesonen, Lapin liitto
11:30-12:15 Lounas, Tulevaisuus Lapista -hanke (ESR) tarjoaa
12:15 Hyvän mielen hetki
12:30 Mahdolliset tulevaisuudet - mitä tapahtuu ja voisi tapahtua? Yhteistä tulevaisuuden ihmettelyä ennakoinnin menetelmillä
14:00 Tavoiteltava tulevaisuus - yhteistä ja yhteisen tulevaisuuden muotoilua ennakoinnin menetelmillä ja kahvihetkellä höystettynä
15:00 Oivallukset ja yhteenveto

15:30 Kotiinlähtö tai metsään meno - voit myös jäädä kokemaan metsähetken, mikäli missasit sen aamulla! (max 15 hlö)

ps: Tilaisuuteen otetaan max. 25 osallistujaa siten että yrityselämä, julkinen sektori sekä kehittämistoimijat ja oppilaitokset ovat tasaisesti edustettuna.

Tulevaisuustyöpajan toteuttaa Lapin Liitto/ Tulevaisuus Lapista-hanke(ESR) yhteistyössä TEM:n koordinoiman digisoteuttamon kanssa (Digisoteuttamo 29.10.) - kysy lisää!

 

innostavin tulevaisuusterveisin:

Hanna-Leena Pesonen
Ennakointikoordinaattori
Tulevaisuus Lapista - ennakointi uudessa maakunnassa-hanke
Lapin liitto
040 1861455


30.10.2019 10:36
Lataa PDF-muodossa