Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan yhteinen Kymmenen virran maa –maakuntalaulu kajahtaa laulumaratonilla 12. lokakuuta

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan yhteinen maakuntalaulu Kymmenen virran maa esitetään Laulumaraton –y hteislaulutapahtumassa Hämeenlinnassa 12.10.2019. Maakuntalaulun esilaulajaksi tilaisuuteen lähtee Päivärinnan Lapsikuoro Ylivieskasta.


Kymmenen virran maa –laulun on säveltänyt Oskar Merikanto A. V. Koskimiehen runoon.

 ”Maakuntalaulu on yksi maakuntien identiteetin peruspilareista. Kymmenen virran maa kuvaa edelleen erinomaisen hyvin Pohjois-Suomen ominaispiirteitä ja vahvuuksia. Se myös yhdistää omalta osaltaan kahta laajaa maakuntaa Pohjois-Pohjanmaata ja Lappia, sillä onhan laulu kummankin maakunnan yhteinen” sanoo Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja Pauli Harju. Laulumaratoniin liitot osallistuvat yhteistyössä, yhteisellä esiintyjällä.

Päivärinnan Lapsikuoron johtaja Sanna Yli-Kotila yhdessä kuorolaisten kanssa odottaa matkaa Hämeenlinnaan innolla ja kiitollisena saamastaan edustustehtävästä.

”On hienoa saada kokea kuorouralla tällainen erityistehtävä ja osallistuminen lasten kanssa tähän upeaan laulutapahtumaan. Pohjoinen Suomi on meille rakas kotiseutu, jota edustamme koko sydämestä ja laulun ilolla” Sanna Yli-Kotila toteaa.

Ylivieskan Päivärinnan koulun kuorotoiminnalla on jo 35 vuoden historia. Kuoroja on kaksi. Pienten 3 - 4 luokkalaisten ja isojen 5 - 6 luokkalaisten kuorot. Hämeenlinnan laulumaratoniin matkaavaan isojen kuoroon kuuluu 25 laulajaa. Kuorot toimivat matalan kynnyksen periaatteella tavoitteena musiikkikasvatus, mutta myös rohkeuteen kannustaminen, esiintymistaitojen vahvistaminen ja mukava yhdessäolo. Ainoana pääsyvaatimuksena kuoroihin on halu laulaa. Sanna Yli-Kotila on johtanut kuoroa vuodesta 2011 lähtien.

Laulumaraton on Hämeenlinnan Raatihuoneella 12.-13.10.2019 järjestettävä ainutlaatuinen yhteislaulutilaisuus. Lauantaista klo 12 alkaen lauletaan kannesta kanteen Kultainen laulukirja, joka sisältää 400 suomalaisille tuttua laulua. Mukana ovat myös kaikki maakuntalaulut, joiden esilaulajiksi on toivottu maakunnista niiden omia esiintyjiä. Maakuntalauluja lauletaan lauantaina iltapäivän aikana.

Kaikille avoimella Laulumaraton-tapahtumalla juhlistetaan suomalaista yhteislauluperinnettä ja yhtä Suomen suosituimmista laulukokoelmista. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Hämeenlinnan Sibelius -seura, Kulttuurikaari ja Hämeenlinnan kaupunki. Järjestäjät haluavat tarjota kaikille ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia musiikista Sibeliuksen syntymäkaupungissa.

 

Lisätietoja:

Auli Suorsa, aluesuunnittelija Pohjois-Pohjanmaan liitto, p. 050 386 8443, auli.suorsa@pohjois-pohjanmaa.fi

Jenni Lintula, viestintäpäällikkö Lapin liitto, p. 040 661 5611, jenni.lintula@lapinliitto.fi

Sanna Yli-Kotila, kuoronjohtaja Päivärinnan koulu, p. 050-571 6681, sanna.yli-kotila@edu.ylivieska.fi

Juhani Honka, Laulumaraton-tapahtuma, p. 0407074931, juhani.honka@pp5.inet.fi

 

 


07.10.2019 12:22
Lataa PDF-muodossa