Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Rahoitushaku puun tuoteinnovaatioihin auki 2.10. asti

Digitisation and Circular Economy in the Tree, Wood and Timber value chain
Open call for companies and public research organisations from 04.09.2019 until 02.10.2019

Kiinnostaako sinua uudenlainen rahoitus puun arvoketjun tuoteinnovaatioihin?

Lyhyesti - mistä on kyse:

Mitä: Kokeilu uudenlaisesta rahoitusmallista pk-yritysten ja TKI-organisaatioiden yhteiseen tuotekehitykseen.
Kenelle: Pk-yritykset ja TKI-organisaatiot (vähintään kahdesta Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnasta).
Milloin: 4.9.-2.10.2019
Miksi: Voit saada 40 000 € - 45 000 €:n arvoisen innovaatiosetelin, joka kattaa 80 prosenttia tuotekehitysprojektin kokonaiskustannuksista. Jäljelle jäävä 20 prosenttia katetaan yksityisestä rahoituksesta, esim. osallistuvan yrityksen palkoista.

Kokeilemme Itä- ja Pohjois-Suomessa uudenlaista rahoitusmallia pk-yritysten ja tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden kesken tehtävään tuotekehittämiseen. Rahoitushaun aiheena on puun arvoketjun tuoteinnovaatiot, jotka tukevat erityisesti kiertotaloutta ja digitalisaatiota.

Esimerkkinä:

- Uudet älykkäät, digitaaliset ratkaisut (uudet sensorit, reaaliaikainen metsäbiomassojen seuranta ja tekoälyn hyödyntäminen puunkorjuussa jne.)
- Puupohjaisten luonnontuotteiden innovaatiot loppukäyttäjille (puurakentaminen, lääkkeet, kosmetiikka, energia, tekstiilit, ruoka, epäorgaaninen kemia jne.)
- Sivuvirtojen parempi hyödyntäminen puun arvoketjussa (hake, sahanpuru, bio-etanoli, biomuovi jne.)

Hakukriteerinä on mm. tuoteinnovaation tietty kehitysvaihe, joka kehitetään projektin aikana yli TRL 6 -tason. TRL 6 -tasolla tuotteen tulee olla jo vähintään testattu asianmukaisessa ympäristössä (technology demonstrated in relevant environment). Jaettavana on 6-7 kappaletta 40 000 €-45 000 €:n arvoisia innovaatioseteleitä, joka kattaa 80 % kokonaiskustannuksista. Innovaatioseteli myönnetään pk-yrityksen ja julkisen TKI-organisaation konsortiolle. Konsortiossa tulee olla toimijoita vähintään kahdesta Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnasta (Lappi, Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala).

Hae nyt! Rahoitushaku on aukaistu 4.9.2019 ja päättyy jo 2.10.2019! 

Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet löytyvät sivuilta  elmoenf.eu/hia  ja mahdollisiin lisäkysymyksiin saa vastauksen kirjoittamalla kysymyksen englanniksi osoitteeseen elmo(at)lapinliitto.fi. Huomaathan, että rahoitushaun työskentelykieli on englanti.

Jos kaipaat apua konsortiokumppanin löytämiseen Lapista tai muista Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnista, ota yhteyttä Lapin liittoon Kaarina Mäckliniin kaarina.macklin(at)lapinliitto.fi, p. 040 1680 137 

 


19.09.2019 10:00
Lataa PDF-muodossa