Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Arctic Café 5. syyskuuta Rovaniemellä: Rajat ylittävä journalismi Lapissa

Kolmen rajanaapurin ja kasvavien matkailijavirtojen Lappi on Suomen kansainvälisin maakunta. Ruotsin ja Norjan suuntaan ihmisten arki ei pysähdy rajoille. Venäjälle Lapista on kaksi rajanylityspaikkaa ja paljon kontakteja. Kuinka tieto kulkee yli rajojen ja mikä on rajat ylittävän journalismin tulevaisuus Lapissa? Näitä asioita pohditaan Arktisen keskuksen ja Lapin liiton yhdessä järjestämässä Arctic Café -keskustelutilaisuudessa torstaina 5. syyskuuta klo 14 Rovaniemen kirjastolla Lapponica-salissa (Jorma Eton tie 6).

 
Kesäkuussa 2019 kansainvälinen toimittajaverkosto Barents Press, Lapin liitto ja Lapin yliopiston Arktinen keskus esittivät huolensa siitä kehityssuunnasta, joka tekee rajat ylittävästä tiedonvälityksestä pohjoisessa yhä harvinaisempaa ja satunnaisempaa. Taustalla oli Yle Lapin päätös lopettaa pitkään jatkuneet "Täällä Murmansk", "Täällä Pohjois-Norja" ja "Täällä Norrbotten" -radio-ohjelmat, jotka ovat avanneet ikkunoita pohjoisten naapurimaiden arkielämään.

Tämän jälkeen on kerrottu etenkin painetun median toimintaan kohdistuvista uusista säästösuunnitelmista. Mitkä näissä oloissa ovat alueellisen median keinot ja tarpeet toteuttaa rajojen yli katsovaa tiedonvälitystä?

Tervetuloa nostamaan esiin kysymyksiä liittyen rajat ylittävään journalismiin Lapissa

Tilaisuudessa ovat keskustelemassa Yle Lapin päällikkö Päivi Kuisma, Ylen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko, Ruotsin television (SVT Norrbotten ja SVT Uutiset) Barents- ja Pohjoiskalottiuutisista vastaava toimittaja Armi Rousu Luulajasta ja toimittaja Sari Pelttari-Heikka, joka edustaa tilaisuudessa Barents Press Internationalia ja Suomen Journalistiliiton kansainvälistä valiokuntaa. Keskustelua moderoi Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä.

 


Lisätietoja:
Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä, p. 040 484 4300, markku.heikkila(at)ulapland.fi


22.08.2019 16:29
Lataa PDF-muodossa