Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Lapin liiton keskeiset toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2018 saavutettiin

Lapin liiton valtuusto hyväksyi Lapin liiton vuoden 2018 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen kevätkokouksessaan 20. toukokuuta 2019. Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi kertoi, että vuoden 2018 toimintasuunnitelmassa sovitut asiat saatiin tehtyä tiukasta budjetista huolimatta.

Lapin liiton tulos vuodelle 2018 oli 46 000 euroa positiivinen, johtuen muun muassa hankerahoituksen palautuksesta ja muutoin tiukasta kulukurista. Suurin kulu oli henkilöstökulut (69%), kuten asiantuntijaorganisaatioissa yleensäkin. Lapin liitto on toiminut maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun isäntäorganisaationa ja se on teettänyt lisätyötä erityisesti hallintopuolella.

Keskeisiä isompia kokonaisuuksia on Lapin liitossa vuonna 2018 ollut maakuntavalmistelun lisäksi Pohjois-Lapin maakuntakaavan suurten linjojen hahmottelu ohjausryhmän ja Lapin liiton hallituksen johdolla, EAKR-rakennerahasto-ohjelman toteuttaminen ja uuteen ohjelmakauteen valmistautuminen sekä Lappi-sopimuksen toimeenpanosuunnitelman tekeminen.

"Olen iloinen, että olemme päässeet Lappi-sopimuksessa tekemään käytännön kehittämistoimenpiteitä, jotka näkyvät nyt myös maakunnan elinkeinoelämän positiivisina näkyminä. Pohjois-Lapin maakuntakaavaprosessissa on viime vuonna ja tämän vuoden alussa tehty laajaa kuulemistyötä. Koko Lapin maakunnan ja paikallisen edun tasapaino kaavassa tehtävistä linjauksissa on jatkuvaa tasapainoilua, johon liittyy paljon poliittisia valintoja ja arvokeskustelua", kertoo Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi.

Lapin liiton valtuuston esityslistat ja pöytäkirjat löytyvät asiakirjahallintajärjestelmästä.

Lisätietoja:
Maakuntajohtaja Mika Riipi
p. 044 767 4200
mika.riipi(at)lapinliitto.fi

 


21.05.2019 09:43
Lataa PDF-muodossa