Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Pelaa Lappi-sopimusta!

Vuonna 2021 Lappi on arktinen avoin ja älykäs. Me teemme maailman puhtaimmassa maakunnassa kestävästi menestystä. #RakkauestaLappiin

Pelikortit eduskuntavaaliehdokkaille

Lapin liitto on julkaissut maaliskuussa Lappi-sopimukseen pohjautuvat pelikortit, joilla kannustetaan eduskuntavaaliehdokkaita keskustelemaan ja nostamaan esille Lapin maakuntaohjelmassa yhteisesti sovittuja asioita ja tavoitteita. Vaalien alla kortit jaetaan lappilaisille ehdokkaille, ja vaalien jälkeen ne toimitetaan myös koko valitulle eduskunnalle, jotta Lapin asiat tulisivat tutuiksi kaikille kansanedustajille.

Pelikortit on rakennettu Lappi-sopimuksen painopistealueiden mukaisesti: 1) arktinen talous vahvistuu, 2) työ ja osaaminen uudistuvat rajattomassa ympäristössä, 3) puhdas luonto, kulttuuri, hyvä elinympäristö ja toimivat palvelut luovat hyvinvointia sekä 4) hyvä saavutettavuus kasvun ja kilpailukyvyn sekä hyvinvoinnin mahdollistajana. Jokainen kortti sisältää Lappi-sopimuksesta nostetun tavoitetilan sekä 1-3 kysymystä ehdokkaalle, miten tämä tavoitetila saavutetaan.

Lapin Kansa käyttää pelikortteja yhtenä elementtinä vaalikiertueellaan huhtikuun alussa. Muut toimijat, jotka järjestävät vaalipaneeleita ja -tilaisuuksia nyt vaalien alla voivat hyödyntää kortteja keskusteluissa. Pelikorttien jakelu ehdokkaille hoidetaan yhteistyössä Lapin Kansan kanssa.

*****

Mikä on Lappi-sopimus?

Lappi-sopimus on Lapin maakuntaohjelma vuosille 2018-2021. Se on kehittämisstrategia, joka esittää alueen toimijoiden yhdessä muodostaman kokonaiskuvan seuraavan neljän vuoden strategisesta kehittämisestä sekä rahoituksen suuntaamisesta. Kaikki toimijat ovat sitoutuneet luotuihin tavoitteisiin, siksi käytämme asiakirjasta nimeä Lappi-sopimus.

Lisää tietoa Lappi-sopimuksesta: www.lappi.fi/lapinliitto/lappi-sopimus

Lisää tietoa Lapin liitosta: www.lapinliitto.fi

Ehdokas! Uupuuko sinulta Lappi-sopimus-korttipakka? Ota yhteyttä Lapin liittoon: jaana.koskela@lapinliitto.fi.

Lisätiedot:
maakuntajohtaja Mika Riipi p. 044 767 4200


25.03.2019 14:56
Lataa PDF-muodossa