Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Kansainvälisen matkailun lisäksi myös kotimaan matkailu kasvaa Lapissa

Rekisteröityneiden yöpymisten tilaston perusteella on näyttänyt, että kotimaan matkailun kehitys Lapissa polkisi lähes paikallaan kansainvälisen matkailun kehittyessä vahvasti. Virallisen tilastoinnin piiriin kuuluvat majoitusliikkeet, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa, joten tilasto on puutteellinen. Suomalaisten matkailu -tutkimus täydentää tietoja kotimaisen matkailun osalta, tarkastelu ei rajoitu vain rekisteröityvään kapasiteettiin.

Ennakkotietojen mukaan vuonna 2018 Lappiin tehtiin  1 950 000 kotimaista matkaa , mikä on n. 60 000 matkaa enemmän kuin edellisenä vuonna (+3 %). Lappiin suuntautuvien kotimaan matkojen määrä oli vielä voimakkaammassa kasvussa 2016-2017 (+7 %). Kasvu on ollut selkeästi nopeampaa kuin maassa keskimäärin.

Erityisesti maksullisen yöpymisen sisältävien matkojen määrä on ollut kasvussa, edelliseen vuoteen verrattuna näiden matkojen määrä kasvoi 10 %. Sen sijaan ilmaismajoituksen sisältävien matkojen määrä jopa väheni hieman.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen Suomalaisten matkailu -tutkimuksen ennakkotietoihin. Tilasto kootaan puhelinhaastattelututkimuksella, kuukausittainen otos on 2 350 Suomessa asuvaa 15-84-vuotiasta henkilöä. Otos on yhteinen kuluttajabarometrin kanssa.

 

 


01.03.2019 15:58
Lataa PDF-muodossa