Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Lapin matkailustrategiatyö on käynnistynyt

Lapin matkailu on viime vuosina elänyt vahvan kasvun aikaa ja tavoitteita on saavutettu. Matkailun kehittämisessä on edelleen paljon tehtävää, ja kasvu myös haastaa Lapin matkailuelinkeinoa toimimaan entistä suunnitelmallisemmin. Yhteinen Lapin matkailustrategia linjaa kehittämistä seuraaville vuosille.

Edellisen strategiakauden tavoite, 2,9 miljoonaa rekisteröityä yöpymistä,on saavutettu ja kansainvälisten yöpymisten määrä on jo ylittänyt kotimaan vastaavan. Markkina-alueiden osalta ollaan hyvässä tilanteessa sikäli, että perinteisten isojen markkinoiden, Iso-Britannia, Saksa, Ranska, ohella uusia markkina-avauksia on saatu etenkin Aasiasta. Saavutettavuus on ottanut aimo askeleita eteenpäin kansainvälisen reittiliikenteen myötä ja matkailuklusterin liikevaihto Lapissa on kehittynyt paljon vahvemmin kuin toimialojen liikevaihto keskimäärin.

Vaikka tuloksia on saavutettu, on edelleen myös paljon tehtävää ja matkailun kasvu haastaa suunnitelmallisuuteen entistä vahvemmin. Lapin kesämatkailun kehittäminen on yksi tärkeimmistä asioista, tällä hetkellä kapasiteetin ympärivuotinen matala käyttöaste hidastaa investointeja. Kesän ohella sisäinen saavutettavuus ja matkaketjut, digitaalisuus sekä vastuullisuus ja kestävyys matkailussa ovat teemoja, joiden parissa työtä on tehtävä entistä voimallisemmin.

Lapin matkailustrategiatyön alkuvaiheessa toteutetaan aluekierros, jossa kootaan Lapin matkailualueiden haasteet ja tarpeet yhteisen maakunnallisen strategian pohjaksi. Aluetilaisuudet toteutetaan yhteistyössä matkailualueorganisaatioden kanssa loka-marraskuun aikana. - Toivomme, että alueen toimijat tulevat isolla porukalla keskustelemaan Lapin matkailun tulevaisuudesta, tavoitteista ja toimenpiteistä, toteavat Kristian Sievers ja Hanna Baas, jotka juoksevat strategiaa kasaan Lapin liitossa. Aluekierroksen jälkeen työ jatkuu tavoitteiden ja teemakohtaisten sisältöjen täsmentämisellä eri työryhmissä.

Lapin matkailustrategian laatiminen on osa EAKR-rahoitteista Lapin arktinen matkailuekosysteemi -hanketta.


Lisätiedot:
Kristian Sievers, p. 040 828 4095
Hanna Baas, p. 040 650 0610


01.10.2018 13:55
Lataa PDF-muodossa