Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

European Social Economy Regions 2018 –paikallistapahtuma 18. kesäkuuta

Tervetuloa rakentamaan lappilaista sosiaalisesti kestävän talouden mallia (social economy) Rovaniemelle maanantaina 18. kesäkuuta klo 10-16.

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, LS 10

Ilmoittautuminen sekä lisätietoa ohjelmasta ja sosiaalisesti kestävästä taloudesta tapahtuman nettisivuilla. 
Ilmoittautumisaikaa on 14.6. saakka.

Tapahtuma on osa Euroopan Komission European Social Economy Regions 2018 -pilottia, ja sen tarkoituksena on pohtia mitä social economy tarkoittaa, koota yhteen mistä palasista se Lapissa koostuu ja pohtia konkreettisia toimia, joilla lähdemme viemään aihetta eteenpäin. Social economy käännetään suomeksi yleensä yhteisötaloutena tai sosiaalitaloutena, tässä vaiheessa olemme kääntäneet sen sosiaalisesti kestäväksi taloudeksi.

Käytännössä sosiaalisesti kestävää taloutta voidaan toteuttaa lukuisin eri tavoin esimerkiksi yhteiskunnallisen yrittäjyydellä tai huomioimalla toimintojen sosiaalinen vaikuttavuus. Yhteiskunnalliset yritykset toimivat muuten tavallisen yrityksen logiikalla, mutta osa työntekijöistä on vaikeasti työllistettäviä henkilöitä. Paikallistalouden vahvistamista ja paikallisten työllistämistä voidaan tukea myös esimerkiksi ottamalla sosiaalinen vaikuttavuus yhdeksi kriteeriksi julkisia hankintoja tehdessä.

"Sosiaalinen kestävyys on yksi kestävän kehityksen aspekti ekologisen ja taloudellisen kestävyyden rinnalla. Sosiaalisesti kestävän talouden toimintamalli voidaan tuoda tukemaan aluetaloutta ja elinkeinoelämää, ja tuomaan niitä elinvoimaisuutta ja hyvinvointia tukevia elementtiä, jotka nousevat keskiöön etenkin uudessa maakunnassa ja tulevaisuuden kunnissa." kommentoi kunta-asiantuntija Laura Enbuska-Mäki Lapin liitosta.

European Social Economy Regions 2018 -pilotin tarkoituksena on nostaa yhteisötalouden roolia alueilla Euroopan laajuisesti. Pilotissa on mukana 30 aluetta ympäri Eurooppaa. Pilotin parhaat tulokset esitellään lokakuussa Global Social Economy -foorumissa Bilbaossa.

Tapahtuman kieli on suomi, vierailevan komission asiantuntijan osuus on englanniksi. Aamupäivän seminaariosuutta on mahdollista seurata etäyhteydellä. Tervetuloa!

 

Lisätietoa:

Lapin European Social Economy Regions 2018 -paikallistapatuman nettisivut

Pirkko Sivonen

Lapin liitto

pirkko.sivonen(at)lapinliitto.fi

040 828 6011


30.05.2018 15:04
Lataa PDF-muodossa