Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Pohjois-Suomessa suunnitellaan tiivistä sote-yhteistyötä

Pohjois-Suomen maakuntaliittojen hallitusten ja valtuustojen puheenjohtajat ovat yhteisessä tapaamisessaan linjanneet, että neljässä pohjoisimmassa maakunnassa valmistella tiiviistä sote-yhteistyötä julkisessa palvelutuotannossa.

Tavoitteena on rakentaa yhtenäinen julkisten sote-keskusten ketju, joka kattaa koko Pohjois-Suomen. Maakuntien organisaatioiden tuottamat palvelut tuotettaisiin asiakkaille kaikkialla Pohjois-Suomessa samoilla kriteereillä ja palveluperiaatteilla. Asukkaat voisivat käyttää mitä tahansa maakuntien oman tuotannon palvelupistettä sijaitsipa se asukkaana omassa tai toisessa Pohjois-Suomen maakunnassa.

"Tarve Pohjois-Suomen yhteistyölle tulee kasvamaan maakuntauudistuksen toteutuessa ja maakuntien tehtävien lisääntyessä. Haluamme Pohjois-Suomessa vastata asukkaiden tarpeisiin ja turvat lähipalvelut luomalla yhteisen pohjoisen sote-keskus -ketjun", toteaa Pohjois-Suomen neuvottelukunnan puheenjohtaja kansanedustaja Markus Lohi tapaamisen tunnelmia.

Pohjois-Suomen neuvottelukuntaan kuuluvat pohjoiset maakunnat Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Keski-Pohjanmaa. Puheenjohtajamaakuntana vuonna 2018 toimii Lappi.

 

Lisätietoja:
Pohjois-Suomen neuvottelukunnan puheenjohtaja Markus Lohi p. 0400 692 682


20.03.2018 23:43
Lataa PDF-muodossa