Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Lapin liitto ja European Association on Development Agencies (EURADA) järjestivät 21.2.2018 Brysselissä Lapin paikallistilaisuuden osana European Industry Week:iä

Lapin liitto ja European Association on Development Agencies (EURADA) järjestivät 21.2.2018 Brysselissä Lapin paikallistilaisuuden osana European Industry Week:iä aiheena: Investointialustat välineenä koordinoida ja tukea alueiden välisiä investointiprojekteja toimialojen uudistamisen näkökulmasta ( Investment platforms as an instrument for coordinating and supporting interregional investment projects for industrial modernisation).

Tilaisuudessa paneuduttiin siihen miten Euroopan investointiohjelman alaisuudessa toimivat investointialustat (investment platforms) voivat tukea alueiden välisiä toimiala- ja teollisuuden kehittämisprojekteja. Tilaisuudessa käytiin läpi haasteita, tarpeita ja mahdollisia ratkaisuja alueiden välisten investointiprojektien rahoittamiseen.

Tilaisuuden avauspuheenvuorossa Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi kertoi, että Lapissa ollaan tekemässä aloitetta Arktisesta investointialustasta (Artic Investment Platform), johon kutsutaan pohjoisten alueiden yhteistyökumppanit. NSPA-alueella haasteet ja kasvupotentiaali ovat hyvin samankaltaisia. Aloite tulee pohjautumaan alueiden älykkään erikoistumisen strategioihin, joiden lähtökohtana on alueiden vahvuudet.

Tilaisuuden jälkeen Lapin liiton kansainvälisten asioiden johtaja Kristiina Jokelainen oli yhä vakuuttuneempi Arctic Investment Platform -aloitteen tekemisen tärkeydestä: "Meidän tulee itse olla proaktiivisia, eikä ainoastaan odottaa, että asioita tapahtuu ilman alueellisia panostuksia".

Nikos Pantalos Euroopan komission pääosasto Kasvusta toivoi, että tilaisuus oli vasta ensimmäinen laatuaan ja vastaavia tapahtumia esimerkkien valossa järjestetään jatkossakin.

 

Linkki tapahtumasivuille: http://s3platform.jrc.ec.europa.eu/events/-/asset_publisher/assets3peventscalendar/content/investment-platforms-as-an-instrument-for-coordinating-and-supporting-interregional-investment-projects-for-industrial-modernisation

 

Lisätietoa: Kristiina Jokelainen p.0405019856

 


21.03.2018 13:14
Lataa PDF-muodossa