Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Sote- ja maakuntauudistukseen vuoden lisäaika – Lapissa valmistelu jatkuu sovitulla tavalla

Pääministeri Juha Sipilä kertoi eilen keskiviikkona 5. heinäkuuta 2017 hallituksen tehneen päätöksen sote- ja maakuntauudistuksen uudesta aikataulusta. Maakunnat perustetaan sen jälkeen kun koko uudistuspaketti on hyväksytty eduskunnassa, todennäköisesti kesällä 2018. Tammikuuksi suunnitellut maakuntavaalit järjestetään uuden aikataulun mukaan syksyllä 2018 ja maakuntavaltuustot aloittavat tammikuussa 2019. Uudistus astuu voimaan 1.1.2020.

"Tämä on realistinen aikataulu, jolla voidaan viedä uudistus maaliin", sanoo Lapin liiton hallituksen puheenjohtaja Markus Lohi YLE Rovaniemen haastattelussa keskiviikkona.

Lohen mielestä maakuntauudistuksen valmistelua Lapissa tulee jatkaa keskeytyksettä. Maakuntapohjalle perustuva uudistus on varmistunut perustuslakivaliokunnan lausunnon jälkeen ja uutta hallituksen esitystä odotetaan vain valinnanvapaudesta.


Rekrytoinneissa jatketaan sovitulla tavalla

Myös maakuntajohtaja Mika Riipin mielestä lisäaika on tervetullutta. Hän kuitenkin korostaa että aikaa ei ole uudenkaan aikataulun raameissa hukattavaksi.

"Lapissa maakunnan esivalmistelussa ja rekrytoinneissa jatketaan sovitulla tavalla. Uudet maakunnat perustetaan kesällä 2018, joten tuleva talvi jatketaan valmistelua sovitusti osana Lapin liton organisaatiota", maakuntajohtaja Riipi toteaa.

Riipi myös toivoo että maakunnille osoitetaan riittävä rahoitus uudistuksen valmisteluun.

"Jos alueelliseen valmisteluun voidaan nyt aidosti panostaa ja keskittyä, voidaan nyt saatu lisäaika käyttää täysimääräisesti hyväksi valmistelussa", Riipi lisää.


Lue lisää:

YLE Rovaniemen juttu aiheesta 5.7.2017

Valtioneuvoston tiedote 5.7.2017


Lisätietoja:

Lapin liiton hallituksen puheenjohtaja ja kansanedustaja Markus Lohi, markus.lohi(at)eduskunta.fi, p. 0400 692 682

Maakuntajohtaja Mika Riipi, p. 044 767 4200, mika.riipi(at)lapinliitto.fi

 

 

06.07.2017 11:31
Lataa PDF-muodossa