Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Poliittinen ohjausryhmä haluaa kantaa vastuuta Lapin sote-valmistelusta

Lapin sote-valmistelun poliittisen ohjausryhmän kokouksen esityslistalla oli sote-valmistelun alaryhmien kokoonpanot ja toimeksiannot. Erityisesti kokouksessa keskustelutti sote-uudistuksen tavoitteet ja eteneminen sekä Länsi-Pohjan valmistelu osana koko Lapin sote-valmistelua. Lapin sote-valmistelun poliittinen ohjausryhmä kokoontui perjantaina 2. joulukuuta 2016 Rovaniemellä.

Ohjausryhmä vahvisti kokouksessaan Lapin sote-valmistelun alatyöryhmärakenteen ja toimeksiannot työryhmille. Alaryhmien tulee valmistelutyössään ottaa huomioon saamelaiset ja saamenkieli. Ohjausryhmä kävi vilkkaan keskustelun sote-uudistuksen tavoitteista ja etenemisestä Lapissa. Puheenvuoroissa tuli esille muun muassa lähipalvelujen tärkeys ja toimivat tietoliikenneyhteydet koko Lapissa. Eteneminen pitää tapahtua jatkossakin palvelut edellä.

Ohjausryhmässä otettiin esiin myös Länsi-Pohjan sote-valmistelu. Ohjausryhmä totesi, että niitä ei saa asettaa vastakkain vaan Länsi-Pohjan tulee olla osa koko Lapin sote-valmistelua. Jo tehtyjä sote-uudistukseen liittyviä selvityksiä ja valmisteluja eri hankkeissa hyödynnetään yhteisessä valmistelussa.

"Polittinen ohjausryhmä halusi aidosti löytää yhteisen päämäärän ja ottaa vastuuta Lapin sote-valmistelun kokonaisuudesta", totesi ohjausryhmän puheenjohtaja Sakari Trög kokouksen päätteeksi.

Ohjausryhmässä on kahden hengen edustus jokaisesta Lapin kunnasta sekä läsnäolo- ja puheoikeudella kaikki kunta- ja sairaanhoitopiirijohtajat sekä Lapin liiton asiantuntijoita. Ohjausryhmän puheenjohtaja on Sakari Trög. Lapin sote-valmistelua koordinoi Lapin Sote-Savotta ja Koko Lapin Sote -hankkeet. Lapin sote-valmistelun poliittisen ohjausryhmän seuraavat kokoukset ovat 8.2.2017, 5.4.2017 ja 7.6.2017.

 

Lisätietoja:

Ohjausryhmän puheenjohtaja Sakari Trög
p. 040 507 3757
sakari.trog(at)rovaniemi.fi

Maakuntajohtaja Mika Riipi
p. 044 767 4200
mika.riipi(at)lapinliitto.fi

Lapin Sote-Savotta -hankkeen projektijohtaja Tommi Lepojärvi
p. 0400 242 482
tommi.lepojarvi(at)lapinliitto.fi

 


02.12.2016 17:14
Lataa PDF-muodossa