Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Maakuntauudistuksen esivalmistelulla kootaan kuvaa nykytilasta

Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun ohjausryhmä kokoontui torstaina 3.11.2016 toista kertaa.

Ohjausryhmä kävi alustavaa keskusteli muun muassa uudistuksen visiosta: mitkä meille lappilaisille ovat uudistuksessa kaikista tärkeimpiä asioita. Kokouksessa käsiteltiin syksyn aikana tarkennettua maakuntauudistuksen esivalmistelun työsuunnitelmaa. Kokouksessa valittiin myös maakuntaan siirtyville tehtäville verkostovastaavat, jotka koordinoivat nykytilan kuvauksen tekemistä yhteystyössä eri organisaatioiden henkilöstön kanssa.  Lapin Sote-Savotta -hankkee n vetäjä Tommi Lepojärvi kertoi sote-uudistuksen ajankohtaisista kuulumisista.

Maakuntauudistuksen esivalmistelun ohjausryhmän puheenjohtajan Mika Riipin mukaan ohjausryhmän kokouksessa vallitsi positiivinen ilmapiiri ja luottamus. Myös henkilöstö on odottanut jo osin malttamattomana esivalmistelun käynnistymistä:

"Olen saanut paljon innokkaita yhteydenottoja, miten eri puolilla Lappia päästään mukaan tämän uudistuksen tekemiseen", kertoo Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelua koordinoiva Marja Perälä. Osallistamiseen tullaan käyttämään monia eri keinoja ja kanavia, lupaa Perälä.

Esivalmisteluvaiheessa kerätään tietoa väliaikaishallinnolle

Syyskuusta 2016 - heinäkuuhun 2017 kestävän esivalmisteluvaiheen aikana määritellään uudistuksen alueellinen visio ja tavoitteet, linjataan uudistuksen viestintää, organisoidaan tiedon keruu ja kuvataan maakuntaan siirtyvien palvelujen ja tehtävien nykytila. Samalla kootaan tiedot keskeisistä sidosryhmistä ja selkiytetään työnjakoa alueen kuntien ja lähimaakuntien kanssa. Esivalmistelun aikana on suunnitelmissa järjestää keskustelutilaisuuksia ja kokeilla myös uudenlaisia toimintatapoja lappilaisten mielipiteiden keräämiseksi. Osana esivalmistelua syntyy suunnitelma väliaikaishallinnolle miten työ jatkuu. Väliaikaishallinnon on määrä aloittaa 1.7.2017.

Maakuntaan siirtyvästä henkilöstä, omaisuudesta, kiinteistöistä ja toimitiloista käynnistyy tiedon keruu loppuvuoden aikana valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti. Tavoitteena on, että kaikista uudistuksessa mukana organisaatioista saadaan yhdenmukaiset, luotettavat ja eri maakuntien kesken vertailukelpoiset tiedot.

Kokouksessa esitellyssä maakuntauudistuksen esivalmistelun tarkennetussa Lapin työsuunnitelmassa kuvataan edellä mainittuihin tehtäviin tarkennetut toimenpiteet, aikataulutus ja määritellyt vastuuhenkilöt.  Työsuunnitelma ja verkostovastaavien nimet julkaistaan ensi viikolla avautuvalla www.lapinmaakunta.fi -verkkosivulla.

Ota kantaa!

Jokainen lappilainen voi osallistua uuden Lapin maakunnan esivalmisteluun jo nyt Ota kantaa -palvelussa . Laita hakusanaksi Lapin maakunta ja ota kantaa: mitkä ovat sinun mielestäsi tärkeimpiä asioita pitää mielessä maakuntauudistusta valmisteltaessa.

 

Lisätietoja:

www.lapinmaakunta.fi

Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun projektipäällikkö Marja Perälä,
p. 040 768 8752, marja.perala(at)lapinliitto.fi

Maakuntajohtaja Mika Riipi,
p. 044 767 4200, mika.riipi(at)lapinliitto.fi

 

18.11.2016 12:49
Lataa PDF-muodossa