Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Lapin liitto jakoi Lapin Suomi 100 –hankkeille aluetukea 35 000 euroa

Lapin liitto on myöntänyt tukea lappilaisille Suomi 100 -hankkeille elokuussa päättyneellä aluetukihaun ensimmäisellä kierroksella yhteensä 35 000 euroa. Tukea jaettiin kahdelletoista hankkeelle. Aluetukea haki 40 hanketta yhteensä 235 000 euroa. Hankkeiden kokonaisarvo oli yli miljoona euroa.

Maakuntajohtaja Mika Riipi vahvisti Lapin Suomi 100 -aluetuen saajat Lapin Suomi 100 -hankkeen ohjausryhmän esityksestä lokakuussa 2016. Ohjausryhmä painotti hakemusten käsittelyssä suomalaisuuden ja lappilaisuuden monipuolista ilmentymistä, uutuusarvoa ja innovatiivisuutta sekä tehemä yhessä -henkeä. Aluetuen ensimmäisellä kierroksella ohjausryhmä kiinnitti huomiota erityisesti hankkeiden monipuolisuuteen.

"Lappi on maakuntana Above ordinary ja niin myös sen juhlavuoden sisällöt. On hienoa, että juhlavuosi näkyy ja kuuluu ympäri laajan maakunnan", iloitsi maakuntajohtaja Mika Riipi.

Lapin Suomi 100 -hankkeen ohjausryhmä koostuu eri alojen toimi-joista ympäri Lappia. Mukana on niin elinkeinoelämän, median, kulttuurin, opetuksen, saamelaisten kuin julkisen sektorin ja kehittämisorganisaatioiden edustajia.

"Lappilaiset toimijat järjestävät upeita hankkeita itsenäisyyden juhlavuonna. Valinta ei ollut helppo, sillä hyviä hankkeita oli paljon, mutta jaettavaa rahaa vain rajallisesti. Toivottavasti saamme paljon hyviä hakemuksia myös seuraavalle kierrokselle", sanoo Lapin Suomi 100 -ohjausryhmän puheenjohtaja Satu Huikuri Lapin ELY-keskukselta.

Lapin Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuoden koordinoinnista Lapissa

Lapin liitto on saanut valtioneuvoston erityisavustusta, jota se edelleen kanavoi Lapin Suomi 100 -hankkeen kautta aluetukina maa-kunnassa tapahtuville juhlavuoden hankkeille. Erityisavustuksen lisäksi Lapin Suomi 100 -kokonaisuutta toteutetaan maakunnan kehittämisrahalla.

Lapin Suomi 100 -hankkeen tavoite on saada lappilaiset osallistu-maan juhlavuoden tekemiseen ja sen juhlimiseen. Juhlavuoden teema Yhdessä on Lapissa muotoutunut muotoon Tehemä yhessä.

Aluetuen toiselle kierrokselle ehtii vielä!

Lapin liitto jakaa Suomen 100-vuotisjuhlintaan aluetukia myös toisella kierroksella, jonka hakuaika päättyy lokakuun lopussa. Alue-tukea voivat hakea kaikki virallisessa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa olevat hankkeet. Osaksi virallista juhlavuoden ohjelmaa voi hakea osoitteessa www.suomifinland100.fi .

Lapin liiton aluetuen hakuaika päättyy lokakuun 2016 lopussa. Aluetukea haetaan lomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.lapinsuomi100.fi/aluetuki. Aluetukea voidaan myöntää yhdelle hankkeelle maksimissaan 5000 euroa. Tukea voi hakea projektin toteutuskustannuksiin ja tukea voivat hakea kaikki ihmiset yksityishenkilöistä yhdistyksiin, yrityksiin ja julkiseen sektoriin. Lue tarkemmat ohjeet hakuun Lapin Suomi 100 -verkkosivuilta.


Lisätietoa:
Julius Oförsagd
Aluekoordinaattori, projektipäällikkö
Lapin Suomi 100
Lapin liitto
Julius.oforsagd(at)lapinliitto.fi
0408668737


**

Lapin liiton aluetukea ensimmäisellä hakukierroksella saivat

Valoa rajalle - Tornionlaakson maakuntamuseo, Tornion kaupunki, 2500 euroa
Valoa rajalle -hankkeen toteutukseen. Hanke toteuttaa Torniossa monialaisen monimediateoksen jossa käsitellään Suomen historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta.

4h- metsiköt - Lapin 4H-alueyksikkö, 2500 euroa
4H-metsiköt -hankkeen toteuttamiseen. Hanke kasvattaa lapsia ja nuoria metsänhoitoon, kannustaa ihmisiä metsään geokätköilyn avulla sekä perustaa uusia ja kunnostaa vanhoja 4H-metsiköitä.

Met tanssimma yhessä. Tanssiseura menomono ry, 3000 euroa
Met tanssimma yhessä -hankkeen toteuttamiseen. Hanke kokoaa Tuntu-ri-Lapin alueen toimijoita yhteen, toteuttaa tanssiesityksen ja esittää esitystä alueellaan.

"Mua kutsuu Lappi vain"/"Eikä mua surulla ruokita" -lauluesitykset, Satakielet, 3000 euroa
"Mua kutsuu Lappi vain"/"Eikä mua surulla ruokita" -lauluesitysten toteuttamiseen. Hanke kokoaa monikulttuurisen ryhmän laulamaan yhdessä ja esiintymään laajalle yleisölle.

Pieta - lappilaisen naisen tarina, Ryhmä Neitilä (työryhmä), 3000 euroa
Pieta - lappilaisen naisen tarina -hankkeen toteuttamiseen. Hanke on lappilaisen naisen tarinaa kertova teatteriin pohjautuva esitys.

Paikan henki ja maan tapa -nykytaiteen ja muotoilun näyttely, Lapin taiteilijaseura ry, 4000e
Paikan henki ja maan tapa -nykytaiteen ja muotoilun näyttely -hankkeen toteuttamiseen. Hanke kokoaa lappilaiset taiteilijat ja taiteen kuluttajat yhteen.

Sámi 2017 Pariisissa, Sámi duodji RO., 4000 euroa
Sámi 2017 Parisiissa -hankkeen toteuttamiseen. Hanke vie lappi-laista ja erityisesti saamelaista nykyajan kulttuuria, osaamista ja elämää Pariisiin maaliskuussa 2017.

100 Moods from Finland, Flatlight Creative House, 4000 euroa
100 Moods from Finland -hankkeen toteuttamiseen. Hanke kerää suomalaisia maisemia virtual reality -kokemukseksi. Kokonaisuus kiertää Suomessa ja maailmalla.

100 lumista lahjaa Enontekiöltä, Enontekiön kunta, 3000 euroa
100 lumista lahjaa Enontekiöltä -hankkeen toteuttamiseen. Hanke kokoaa enontekiöläiset ja Enontekiöllä vierailevat ihmiset tekemään ja kokemaan yhdessä lumen äärelle.

Hyvä Suomi! - voimistelun juhlaa, Keminmaan naisvoimistelijat ry, 1000 euroa
Hyvä Suomi! - voimistelun juhlaa -juhlanäytöskokonaisuuden järjestämiseen. Hanke kokoaa keminmaalaiset ja meri-lappilaiset tekemään ja kokemaan juhlanäytöksen yhdessä.

Isoisän ärräpää - Lapin sähköistyksen tarina, Antti Haase, 2000 euroa
Isoisän ärräpää - Lapin sähköistyksen tarina -hankkeeseen lappi-laisten sähköistykseen liittyvien tarinoiden keräämiseksi.

Suomi Sápmi 100 + 100, Saamelaisalueen koulutuskeskus, 3000 euroa
SuomiSápmi 100+100 -juhlan järjestämiseen Inarissa saamelaisten kansallispäivänä 6.2.

 

 

25.10.2016 11:08
Lataa PDF-muodossa