Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Nyt on aika vaikuttaa Kemi- ja Ounasjokien vaelluskalakantojen elvyttämissuunnitelmaan

Lapin liiton koordinoima yhteistyöryhmä järjestää 29. elokuuta 2016 Kemijoen vesistöalueen vaelluskalakantojen palauttamiseen liittyvän avoimen keskustelutilaisuuden Sky-hotelli Ounasvaaralla Rovaniemellä alkaen kello 12. Tilaisuus on tärkeä osa elvyttämissuunnitelman laadintaa.

"Kutsumme kaikkia jokivarsien toimijoita mukaan yhteistyöhön. Tilaisuuden tarkoituksena on sekä levittää tietoa toukokuussa 2016 aloitetusta työstä vaelluskalakantojen elvyttämiseksi Kemi- ja Ounasjokien vesistöalueella että koota aivan konkreettisesti uusia ideoita ja ajatuksia palauttamistyöhön. Niitä tarvitaan toimenpidesuunnitelman kokoamiseen ja hankkeiden valmisteluun, joille haetaan esimerkiksi kärkihankerahoitusta", kertoo projektipäällikkö Lassi Kontiosalo Lapin liitosta.

Tilaisuuden puheenjohtaja on kansanedustaja Eeva-Maria Maijala. Päivän alustajina kuullaan asiantuntijoita valtionhallinnosta ja tutkimuslaitoksesta sekä yrittäjän näkökulmaa. Maa- ja metsätalousministeriön kalatalouden ylitarkastaja Jouni Tammi puhuu hallituksen kärkihankkeista ja luontopolitiikasta. Luonnonvarakeskuksen tutkija Panu Orellin valottaa näkemyksiään vaelluskalakantojen palauttamisesta rakennettuihin vesistöihin. Yrittäjä Tarmo Aittaniemi Kalasydän Oy:stä esittelee puheenvuorossaan innovatiivisen vaihtoehdon perinteisille kalaportaille.

Tilaisuuden päätteeksi on varattu aikaa keskusteluun päivän teemoista. Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus esittää kirjallisesti näkemyksiä ja ideoita hankkeista ja toimenpiteistä, joita Kemi- ja Ounasjokien vesistöalueen vaelluskalakantojen toimenpidesuunnitelmaan tulisi sisällyttää.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, tilaisuus on avoin ja maksuton. Kahvitarjoilua varten pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan 25.8.2016 mennessä sähköisesti.

 

Lisätietoja:
Lassi Kontiosalo
Projektipäällikkö, Kemijoen vaelluskalakantojen elvyttämishanke
puhelin 0400 315 138
sähköposti lassi.kontiosalo@lapinliitto.fi

OHJELMA
Sidosryhmätilaisuus Kemijoen vesistöalueen vaelluskalakantojen elvyttämiseksi
Aika: 29.8.2016 klo: 12- 16
Paikka: Rovaniemi, Lapland Hotel Sky Ounasvaara

klo 12:00 Tilaisuuden avaus, maakuntajohtaja Mika Riipi
klo 12:10 Eduskunnan terveiset, kansanedustaja, Kalatalouden keskusliiton pj, Eeva-Maria Maijala (tilaisuuden puheenjohtaja)
klo 12:20 Toimenpidesuunnitelman laatiminen Kemi- ja Ounasjokien vesistöalueen vaelluskalakantojen elvyttämiseksi, projektipäällikkö Lassi Kontiosalo, Lapin liitto
klo 12:40 Kemijoki Oy:n puheenvuoro, johtaja/yritysvastuu, Tarja Zitting-Huttula
klo 12:55 PVO-Vesivoima Oy:n puheenvuoro, ympäristöpäällikkö Aaro Horsma
klo 13:10 Hallituksen kärkihanke: Luontopolitiikkaa luottamuksella ja reiluin keinoin, kalatalousylitarkastaja Jouni Tammi, MMM
klo 13:40 Kahvitauko
klo 14: 15 Tutkimuksen näkökulma: Vaelluskalakantojen palauttaminen rakennetuissa vesistöissä, tutkija Panu Orell, Luonnonvarakeskus
klo 14: 45 Vaihtoehto perinteiselle kalaportaalle, Tarmo Aittaniemi, Kalasydän Oy
klo 15:05 Keskustelua päivän teemoista
klo 15:35 Tilaisuuden päätös

 

 

19.08.2016 09:46
Lataa PDF-muodossa