Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Konkreettinen yritysyhteistyö Lapin ja Sichuanin maakuntien välillä etenee

Lapin maakunnan virallinen delegaatio yhdessä lappilaisten yrittäjien kanssa kävi elokuun alussa Kiinassa vienninedistämismatkalla. Konkreettisena tuloksena oli muun muassa lappilaisen huvipuistoyritysyhteistyön nostaminen Sichuanin aluehallinnon viralliseksi kärkihankkeeksi.

Lappi ja Sichuan solmivat aiesopimuksella maakuntien välisestä yhteistyöstä alkukesästä 2015. Rovaniemellä vieraillut varakuvernööri kutsui Lapin maakunnan edustajat viralliselle vastavierailulle.

"Kiinalaiset arvostivat sitä, että Lapin delegaatiossa oli yrittäjiä mukana. Tarkoituksenamme oli, että vierailu toisi näkyviä tuloksia vienninedistämisessä. Olemme hyvin iloisia, että näin kävi. Vastavuoroisesti kutsuimme kiinalaisia investoreita ja yrittäjiä vierailulle Lappiin", kertoo Lapin liiton hallituksen puheenjohtaja Markus Lohi.

Tällä kertaa mukana olivat Ilkka Länkinen SantaPark Oy:stä ja Timo Kähkönen Rovaniemi Hirsitalot Oy:stä. Molemmilla yrityksillä on yhteistyöhankkeita kiinalaisten yritysten kanssa Sichuanissa ja Heilongjanissa. Yhteistyön eteneminen sopimusten tekovaiheeseen kiinalaisten kanssa vaatii hyvien ja luottamuksellisten suhteiden luomista kiinalaiseen kumppaniin ja alueviranomaisiin. Lisäksi delegaation matkassa oli Finpron edustaja Pekingistä.


Lappilaisyritykset vievät Kiinaan jouluelämyksiä ja puurakentamista

Rovaniemeläisellä SantaPark Oy:llä on tällä hetkellä meneillään ja myös tulevaisuuden suunnitelmissa useita hankkeita Kiinassa liittyen matkailuun ja jouluelämyksiin. Elokuisella matkalla SantaPark Oy:n toimitusjohtaja koki maakuntien välisen yhteistyön kasvaneen lahjojen vaihtamisesta konkretian tasolle.

"SantaPark Oy:n pitkäjänteisen Kiina-yhteistyön kautta ja aluehallinnon myötävaikutuksella Santa Park Chengdu -hanke nostettiin nyt Sichuanin maakunnan kärkihankkeeksi", iloitsee toimitusjohtaja Länkinen.

Rovaniemi Hirsitalot Oy on vienyt lappilaista hirsitaloja Heilongjanin ja Jilinin maakuntien alueille jo useamman vuoden ajan. Yhteistyö Kiinan suurimman jäänveisto ja talvifestivaalin Snow and Ice -tapahtuman, Rovaniemi Hirsitalot Oy:n ja SantaPark Oy:n kanssa on myös kehittymässä hyvään suuntaan.

Hyvin alustavia keskusteluja käytiin myös mahdollisesta charter-muotoisesta lentoliikennekokeilusta Sichuanista Rovaniemelle.

"Toivomme, että konkreettiset yhteistyöhankkeet saavat tästä vierailusta vauhtia, Lapin vienti kasvaa ja näemme lähitulevaisuudessa vielä ensimmäiset tilauslennot Kiinasta Lappiin", tiivistää Lohi.

 

Lisätietoja:
Lapin liiton hallituksen puheenjohtaja Markus Lohi, p. 0400 692 682
Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi, p. 044 767 4200
Santa Park Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Länkinen, p. 050 517 6989
Rovaniemi Hirsitalot Oy:n toimitusjohtaja Timo Kähkönen, p. 0400 663 999

 


17.08.2016 10:42
Lataa PDF-muodossa