Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Viikko Lapin liitossa tettiläisen silmin

Olin huhtikuussa 2016 viikon tet-harjoittelussa Lapin liitossa. Tutustuin viikon aikana Lapin liitossa monipuolisesti erilaisiin tehtäviin. Lapin liitto on Lapin kehittäjä ja edunvalvoja. Lapin liitossa on noin 50 työntekijää ja sitä johtaa maakuntajohtaja Mika Riipi.

Ensimmäisenä päivänä tutustuin taloon ja seurasin Turpakäräjiä. Turpakäräjät on Lapin liiton henkilöstöpalaveri, joka pidetään kerran kuussa. Tällä kertaa käräjillä oli aiheena muun muassa aluehallintouudistus ja TYP-asiakasprosessi.

Toisena päivänä tutustuin taloon ja haastattelin työntekijöitä. Lounaan jälkeen viimeistelin Excel-ohjelmalla laskentataulukkoa Lapin liiton saamista kehittämisrahoista. Kolmantena päivänä jatkoin tiistaina aloittamani taulukon kanssa, kouluni opo tuli käymään ja auttelin TYP-asiakasprosessin kuvaamista PowerPointilla.

Neljäntenä päivänä lähdimme Ounasvaaralle virkistyspäivään, jossa paistettiin makkaraa ja järjestettiin pieniä kilpailuja. Pärjäsin kilpailuissa omasta mielestäni hyvin! Viidentenä ja viimeisenä tet-harjoittelun päivänä täyttelin tet-vihkoa ja tein loppuun keskeneräiset työt. Tämä lisäksi pääsin tekemään organisaation viestintää sosiaalisessa mediassa ja twiittasin päivittäin tet-harjoittelustani maakuntaliitossa.

Lapin liitossa olen oppinut erilaisista töistä ja niiden vaatimuksista. Oli mielenkiintoista huomata, miten monenlaista tietoa ja koulutusta eri ihmisillä on. Lapin liiton tehtävistä jäi erityisesti mieleen vaikuttaminen, rahoituksen hakeminen, kaavoittaminen sekä lohikantojen vahvistamisen eteen tehtävä työ.

Viikko oli mukava ja monipuolinen. Kiitokset koko henkilöstölle ja ohjaajalleni aluekehitysasiantuntija Samu Rötköselle!

Terveisin,Riku Rötkönen
Korkalovaaran peruskoulu, 8 lk.
 Riku Rötkönen, TET-harjoittelija, Korkalovaaran peruskoulu, 8 lk.

17.04.2016 20:47
Lataa PDF-muodossa