Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Yrittäjä Mikael Gröhn on Lapin aluekehittäjä 2016

Lapin aluekehittäjäpalkinto 2016 luovutettiin perjantaina 29. tammikuuta Mikael Gröhnille. Rovaniemeläinen perheyrittäjä Mikael Gröhn on tehnyt pitkän uran matkailualalla. Hänen ennakkoluuloton asenteensa ja halunsa kehittää hotelli- ja ravintolatarjontaa Rovaniemellä on luonut lukuisia työpaikkoja, edistänyt osaltaan matkailun kehittymistä alueella ja antanut rohkean esikuvan kasvuhakuisesta yritystoiminnasta Lapissa.

"Uskon Lappiin ja Rovaniemeen. Puhdas ilma, joka puolella lähellä oleva luonto ja kehittynyt infrastruktuuri ovat valttikorttejamme. Vuosikymmenten aikana tehdyt julkiset ja yksityiset panostukset matkailuun ovat tuottavat alueelle verotuloja, hyvinvointia ja hyvää mainetta", sanoo vuoden aluekehittäjä Gröhn.

Mikael Gröhn on jatkanut innovatiivisella otteella vanhempiensa jo 1970-luvulla aloittamaa hotelliyritystä uudistamalla Rovaniemellä sijaitsevaa City Hotellia vuosien varrella.

"Minulle yrittäjyys on tullut verenperintönä. Isoisoisäni piti Maijasen kylässä majataloa jo 1890-luvulla. Isoisäni toi Matkahuollon Rovaniemelle ja perusti Lapin linjat -bussifirman, jota mummoni jatkoi. Ennen City Hotellia isäni oli rakentamassa Kiilopäätä. Nykyään hotellimme työllistää minun ja vaimoni lisäksi yhden lapsistamme", Mikael Gröhn kertoo.

Yrittäjän uusin investointi, boutique-hotelli Arctic Light Hotel avattiin keväällä 2015 arkkitehti Ferdinand Salokankaan suunnittelemaan vanhaan Kauppalantaloon. Perinteitä kunnioittaen tehty suuri remontti historialliseen kohteeseen, yhdistettynä lappilaiseen vieraanvaraisuuteen on tuottanut tulosta: muun muassa TripAdvisor-matkailusivuston arviointien mukaan Arctic Light Hotel kuuluu koko Suomen kärkihotelleihin. Hotelliyrittäjällä on myös uusia isoja kehittämishankkeita suunnitteilla Rovaniemellä.

Hyväntekeväisyysperinteellä jouluiloa vähävaraisille

Aluekehittäjäpalkinnon saajan tuntemattomampi puoli on hyväntekeväisyys. Jo kahdentoista vuoden ajan Gröhnin perheyritys on mahdollistanut joulupäivällisen ja avustusta joulupöytään sadoille ihmisille, joilla ei muuten olisi tähän mahdollisuutta.

"Olen nuoresta asti kokenut tärkeäksi tukea heitä, joita elämä on kolhinut. Ehkä olen oppinut sen Elina-mummoltani, joka piti bussifirman kuskien hyvinvointia tärkeänä ja tuki tuen tarpeessa olevia kovina aikoina. Näen, että yrityksen pitää pärjätä niin hyvin, että varoja riittää myös hyväntekeväisyyteen", kertoo yrittäjä Gröhn.


Lapin aluekehittäjäpalkinto

Lapin liitto on jakanut Lapin aluekehittäjäpalkinnon vuodesta 1999 asti. Palkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena Lapin maakunnan kehittämisen eteen tehdystä työstä. Palkinnon luovuttivat Lapin liiton hallituksen puheenjohtaja Markus Lohi ja Lapin liiton valtuuston puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä. Lapin aluekehittäjäpalkinnon saajan valitsee Lapin liiton hallitus.


Lisätietoja:

Lapin liiton hallituksen puheenjohtaja Markus Lohi
p. 0400 692 682

Maakuntajohtaja Mika Riipi
p. 044 767 4200

 


28.01.2016 22:34
Lataa PDF-muodossa