Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Tervetuloa Ylen kanavabrändääjät kylään tänne pohjoiseen!

"Suomessa ollaan siirtymässä maan suurimman julkista sektoria koskevan rakenneuudistuksen myötä alueiden Suomeen. Sen sijaan valtakunnallinen julkisen palvelun yleisradiotoimintaa harjoittava viestintäyhtiö eli Yle näyttää soutavan vastavirtaan. Eilen aamulla aivan vaivihkaa Ylen maakuntatoimitukset vaihtoivat nimeään verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Yle Lappi muutti nimensä Yle Rovaniemeksi ja Yle Perämeri Yle Kemiksi.

Muutoksen perusteluiksi kerrotaan, että sillä pyritään yhtenäistämään aluetoimitusten nimiviidakkoa ja aluetoimitukset nimettiin uudelleen sen mukaan, mistä kaupungista lähetystä tehdään. Ylen mielestä nimiuudistus tekee aluetoimitukset helpommin löydettäviksi. 

On aivan ymmärrettävää, että Yle Lahti on tunnetumpi kuin Yle Päijät-Häme tai Yle Turku kuin Yle Varsinais-Suomi. Sen sijaan Lapin vaihtaminen Rovaniemeen on tunnettuuden näkökulmasta käsittämätön veto. Myöskään Perämeren vaihtaminen pelkästään Kemin lipun alle ei ole millään tavoin perusteltua.

Onneksi ajattelemattomat päätökset voi perua."

Näin kirjoittaa Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi vuoden 2016 ensimmäisessä blogikirjoituksessaan Lapin liiton verkkosivuilla. Lue koko blogikirjoitus Maakuntajohtajan blogista.


11.01.2016 16:11
Lataa PDF-muodossa