Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien huippukokous Joensuussa

Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien yhteinen huippukokous järjestetään Joensuussa 25. - 26.8.2015. Tilaisuuteen on ilmoittautunut kaikkiaan noin 200 osallistujaa kahdeksasta maakunnasta. Lapista kokoukseen lähtee Lapin liiton hallituksen ja johtoryhmän jäseniä.

Ohjelmassa on muun muassa paneelikeskusteluja hallituksen politiikasta Itä- ja Pohjois-Suomen kannalta sekä biotalouden elinvoimasta. Huippukokouksessa käydään keskustelua myös naapurimaasta Venäjästä ja EU-vaikuttamisesta. Lisäksi useat maakuntahallitukset pitävät omia kokouksiaan.

Puhujina ovat muun muassa kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, aluepolitiikan erityisasiantuntija Jussi Yli-Lahti, kansanedustajat Mari-Leena Talvitie ja Pirkko Mattila sekä Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston johtaja Kari Aalto. Paikalla on kattava kansanedustajien, virkamiesten ja luottamushenkilöiden edustus Etelä-Savosta, Pohjois-Savosta, Etelä-Karjalasta, Pohjois-Karjalasta, Kainuusta, Keski-Pohjanmaalta, Pohjois-Pohjanmaalta ja Lapista.

Tapahtumalla on pitkä perinne, sillä jo vuodesta 1997 alkaen Itä-Suomen maakuntaliitot kokoontuivat yhteiseen huippukokoukseen. Uusi rakennerahastokausi yhdisti Itä- ja Pohjois-Suomen yhdeksi alueeksi ja näin huippukokouksen osanottajajoukko laajeni. Järjestelyvastuu ja tapahtuman pitopaikka kiertää maakuntien kesken.


Lisätietoja:

Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Pentti Hyttinen, p. 040 546 5227

Pohjois-Karjalan yhteyspäällikkö Sami Laakkonen, p. 050 443 1661


21.08.2015 15:30
Lataa PDF-muodossa