Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Lapin liitto esittää: Haasta Lapin trendit ja skenaariot!

Maakuntaliittojen laadittavana ovat nyt maakuntaohjelmat vuosille 2014-2017. Työn pohjan muodostaa Lapin maakuntasuunnitelma 2030. Maakuntaohjelmien merkittävyys muun muassa maan hallitusohjelmiin vaikutettaessa säilyy, vaikkakin aluekehitysjärjestelmää kokonaisuudessaan pyritään selkiyttämään.

Lapin liiton johdolla tehtävä maakuntaohjelmatyö saa nyt uudenlaista vetoapua Lappi kuvaan 2030 - ennakointihankkeelta.

Lapin maakuntasuunnitelma 2030 valmisteltiin vuonna 2009 laajalla, osallistavalla ja tulevaisuusorientoituneella tavalla. Maakuntasuunnitelmaan valittiin neljä eri skenaariota: Barentsin kutsu - Voimakasta imua - Myöhässä liikkeelle - Rajoittavaa politiikkaa.

Nyt vuonna 2013 on aika tarkistaa maakuntasuunnitelman skenaariot. Päivitystyön pohjaksi olemme valmistelleet webropol-kyselyn, jossa tavoitteena on testata skenaarioiden ja toimintaympäristön trendien istuvuus nykyiseen kuvaan Lapin tulevaisuudesta.

Vastaathan tähän kyselyyn 6.2. - 18.2.2013 - juuri sinun näkemyksesi on meille merkityksellinen.

Vastaamiseen menee aikaa 15-20 minuuttia. Toivomme Sinun välittävän kyselyä eteenpäin organisaatiossasi. Tavoittelemme mahdollisimman kattavaa näkemystä Lapin tulevaisuudesta!

Voit perehtyä tarkemmin skenaarioihin ja trendeihin ennen kyselyyn vastaamista tai sen aikana Lapin luotsi -ennakointisivustolla http://luotsi.lappi.fi/tulevaisuusskenaariot-trendit-ja-strateginen-asemointi: Neljä mahdollista tulevaisuuspolkua (skenaariot) ja Trendit ja Lapin strateginen asemointi (trendit).

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä linkistä: https://www.webropolsurveys.com/S/0B7C288FCE579120.par

26.3.2013 järjestetään Rovaniemellä Lapin tulevaisuustyöpaja.
Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet ovat luettavissa Lapin liiton kotisivuilla lähempänä ajankohtaa. Kutsu lähetetään myös sähköpostitse. Varaathan ajankohdan kuitenkin jo nyt kalenteristasi.

Toivotamme päivääsi innovatiivisuutta, kestävyyttä ja työn iloa.

Kiitos, että vastasit!

 
Yhteistyöterveisin,
Lapin liitto, aluekehitys
 
Marko Varajärvi
      Mervi Nikander
      Päivi Ouallen
vt. kehittämisjohtaja
      ohjelmapäällikkö
      ennakointikoordinaattori
 
 
 
 
   
     
  
 

06.02.2013 09:25
Lataa PDF-muodossa