Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Lapin matkailuparlamentin teemana Lappi - elämänvoimaa!

Lapin matkailuparlamentti kokoontuu tänä vuonna Olostunturissa 28. - 29.9.2011. Matkailuparlamentin teemana on "Lappi - Elämänvoimaa!", joka viittaa hyvinvointimatkailuun. Esityksissä käsitellään hyvinvointi-, luonto- ja liikuntamatkailua sekä tutkimusten että tuote- ja palvelukonseptien näkökulmasta. Myös herkullinen lappilainen lähiruoka on parlamentissa suuressa roolissa.

Matkailuparlamenttiin on pyydetty EU komission puheenvuoroa liittyen EU:n matkailun puiteohjelmaan. Komission vierailijan saapuminen vahvistetaan elokuun aikana. Totuttuun tapaan parlamentissa käydään läpi Lapin matkailun kehitystä kuluneena vuonna. Lisäksi esitellään keväällä hyväksytty Lapin matkailustrategia vuosille 2011-2014.

Kansainvälisistä puhujavieraista on tähän mennessä varmistunut Hannes Czeitschner, joka johtaa Itävaltalaista hyvinvointikylpylää Rogner Bad Blumauta. Kylpyläkonsepti perustuu taiteilija ja arkkitehti Friedensreich Hundertwasserin periaatteisiin, joissa tavoitellaan elämää "harmoniassa luonnon kanssa". Rogner Bad Blumaun hyvinvointimatkailun konseptissa on huomioitu mm. arkkitehtuuri, monipuoliset kylpylä- ja muut hyvinvointipalvelut, terveellinen ruoka ja kohteen visuaalisuus.

Kotimaisista tutkijapuheenvuoroista vastaavat matkailun kulttuuritutkimuksen professori Soile Veijola ja luontomatkailun professori Liisa Tyrväinen. Veijola tarkastelee esimerkkien valossa tulevaisuuden matkailijayhteisöjä ja Tyrväinen kertoo uusista tutkimustuloksista, joita voidaan hyödyntää luontomatkailun kehittämisessä.

Lähiruuan merkitys matkailun vetovoimatekijänä on jatkuvasti kasvamassa. Parlamentissa yleisöllä on mahdollisuus nauttia Lapin aitoja makuja aamiaisesta illalliseen. Ruokatarjoilusta vastaa Lapland Hotelsin keittiömestari Tero Mäntykangas. Lisäksi tarjolla on maistiaisia lappilaisista luonnontuotteista ja elintarvikkeista.

Matkailuparlamentin järjestävät yhteistyössä Lapin liitto, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti, Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus LEO ja Lappi Luo -hanke.

Matkailuparlamentti on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuuden ohjelma ja muut tiedot julkaistaan elokuun puolivälin jälkeen Lapin liiton internetsivuilla linkissä: www.lapinliitto.fi/matkailu.

Lisätietoja antaa Lapin liiton matkailukoordinaattori Satu Luiro (puh. 016-359 1000 tai 0400-124 029, e-mail satu.luiro@lapinliitto.fi)


01.07.2011 10:23
Lataa PDF-muodossa