Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta

Katse Kalotille - Pohjoiskalottikonferenssi 20.-22.8.2010

Tervetuloa vuoden 2010 Pohjoiskalottikonferenssiin Ylläkselle Kolariin 20.-22.8.

Kyseessä on 24. kerta kun Norden-järjestöt Suomen, Norjan ja Ruotsin hallitusten pyynnöstä kutsuvat Pohjoiskalotilla asuvat, järjestöväen, kunnalliset ja alueelliset päättäjät pohtimaan alueen tulevaisuutta ja muotoilemaan viestejä valtakunnallisille päättäjille.

Katse Kalotille konferenssissa on tarkoitus pohtia miten saada nuoret tulemaan takaisin opintojen jälkeen, miten kalotin vetovoima voidaan taata, miten luonnonvaroja voi käyttää kestävällä tavalla, miten kunnat voi valmistautua  astaanottamaan ulkomaalaisia ja miten tutkimustuloksia voi hyödyntää paikallisissa yhteisöissä.

Tavoitteena on kansalaisten ja päättäjien keskinäisessä vuoropuhelussa etsiä ratkaisuja ja mahdollisuuksia, joiden avulla alueen elinkeinot, luonto, kulttuuri, kyläyhteisöt ja ihmiset voivat yhdessä kehittää aluettaan.

Kolari on kuin laboratorio niistä asioista, joita konferenssissa käsitellään. Kolarissa kaikki yhteiskuntarakenteen muutokset ovat tapahtuneet nopeasti: maa- ja metsätaloudesta kaivospaikkakunnaksi 1960-luvulla ja siitä edelleen 1990-luvulla kaikkien tuntemaksi matkailukunnaksi. Nyt viritellään matkailun lisäksi jälleen kaivostoimintaa yhdessä Pajalan kanssa.

Ylläs ja Kolari tarjoaa erinomaiset puitteet paneutumiselle Pohjoiskalotin uudenlaiseen vetovoimaan, alkuteollisuuden ja avattavien kaivosten mukanaan tuomiin haasteisiin.

Konferenssin lomassa luonto kutsuu vapaa-ajalla vaellusretkille.

Tervetuloa

Lisätietoa tapahtumasta:
www.pohjola-norden.fi

Tapahtumapaikka: Kolari
20.8.2010 - 2.8.2010
Järjestävä organisaatio:
Pohjola-Norden Lapin piiri ry


02.07.2010 12:21
Lataa PDF-muodossa