Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
Kaikki ei onnistu langattomasti (1)
 

Valokuitua Lappiin!

Tervetuloa tutustumaan valokuituun ja valokuiturakentamiseen Lapissa! 
Tältä sivulta saat tietoa muun muassa siitä,  mikä on valokuitu ja mitä kaikkea  valokuituliittymä mahdollistaa.

Valaisevaa tutustumismatkaa! 
 
 
           Valokuitua Tornioon (Kuva: Sampo Kangastalo)
  Valokuitua rakennetaan Tornioon kesällä 2014. Kuva: Sampo Kangastalo
 

Laajakaista

Kuva: piyaphantawong / FreeDigitalPhotos.net Laajakaistayhteys on nykyisin välttämättömyys. Uudet sähköiset palvelut ja moderni tietoliikenne edellyttävät suuria tiedonsiirtonopeuksia, joihin langattomien tai kuparikaapeleiden kautta toimivien yhteyksien ominaisuudet eivät enää riitä. Nopeaan internet-yhteyteen tarvitaankin valokuituyhteys. Joidenkin kaupunkien ja kuntien keskustoissa nopea internet-yhteys voidaan toteuttaa myös kaapeli-tv-verkon kautta.
 
Valokuituliittymän hankinta on pitkälle kantava investointi:  s e riittää nykyisiin ja tulevaisuuden tietoliikennetarpeisiin  ainakin seuraavien 50 vuoden ajan.  Teknisenä ratkaisuna kiinteä valokuitu on sekä nopeudeltaan että toimintavarmuudeltaan ylivoimainen. 
 
Nyt myös Lappiin rakennetaan valokuituverkkoa. Se, kuinka laajasti rakentaminen toteutuu, riippuu osin kysynnästä. Ole aktiivinen ja tilaa kuitu siellä, missä sitä tarjotaan!   Valokuituliittymän hankinta tulee myös halvimmaksi silloin, kun rakentaminen on käynnissä alueella ja liittyjiä on kerralla paljon. Muista, että valokuituliittymän hankintaan saa verotuksessa  kotitalousvähennystä!
 
Näiltä sivuilta löydät tietoa nopeasta laajakaistasta, valokuidusta ja yhteyksien rakentamisesta. Sivuston toteuttamisesta vastaa Lapin liitto /  Sadan megan Itä- ja Pohjois-Suomi -hanke .

Kuva:   piyaphantawong   / FreeDigitalPhotos.net
 

Lapin laajakaistaohjelma

Lapin liitto on yhdessä kuntien kanssa laatinut Lapin laajakaista-rakentamisen hankeohjelman. Lisätietoa ohjelmasta löydät  Lapin liiton sivuilta .