Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 

 
 

Nopean yhteyden etuja

Televisio
Valokuitu tuo haja-asutusalueille täysin uuden tavan katsella tv:tä sekä runsaan valikoiman tv-kanavia ja tilausvideoita. Myös teräväpiirtolähetyksiä voi katsella häiriöttä valokuidun avulla, tulevaisuudessa tarjolla ovat lisäksi 3D-lähetykset. Verkon kautta toimiva internet pohjainen televisio IPTV tuo televisio-ohjelmat nähtäville suorina lähetyksinä tai jälkikäteen katsottavina jopa kahden viikon ajan. Ohjelmia voi myös digiboksin tavoin tallentaa verkkoon.

Hyvinvointi- ja terveyspalvelut

Erilaisia vanhuksille suunnattuja hoiva- ja terveyspalveluita on mahdollista tarjota valokuituverkon kautta. Esimerkiksi lääkäri voi olla yhteydessä potilaaseen huippunopean yhteyden avulla. Hoivapalveluiden ansiosta vanhusten on mahdollista asua kotona pidempään.

Video: Kaista Savoon 

Etätyöskentely ja koulutuspalvelut
Huippunopea laajakaista tuo täysin uudenlaiset työskentelymahdollisuudet haja-asutusalueiden kotitoimistoihin. Esimerkiksi nopeaa tietoliikenneyhteyttä vaativat videoneuvottelut ovat valokuidun avulla mahdollisia. Myös oppilaitokset voivat hyödyntää nopeaa nettiyhteyttä tarjoamalla uudenlaisia tapoja opiskella.

Videot: Kaista Savoon

Puhepalvelut
Verkkoon liitettävällä puhelimella käyttäjä voi soittaa mihin tahansa toiseen matka- tai lankapuhelimeen. Tällöin puhe siirtyy valokuituverkon kautta perinteisen puhelinverkon sijasta.

Turvapalvelut
Valokuituverkon kautta erilaiset turvallisuutta lisäävät etävalvonta- ja hälytyspalvelut toimivat luotettavasti.

 

Tekstit: LVM