Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Maastohiihto

Maastohiihto

Kevät on Lapissa kaikkein suosituinta hiihtoaikaa. Latuverkostot ovat hyvässä kunnossa ja valmiina kohottamaan mieltä ja kuntoa. Monipuolinen laji tekee todella hyvää sekä sydämelle ja verenkierrolle että lihaksille.

Keväthangille
Vaikkakin hiihtokausi Lapissa päättyy virallisesti vasta juhannushiihtoihin Kilpisjärvellä, ovat ladut parhaassa hiihtokunnossa juuri keväällä. Pääset nauttimaan varmasta lumesta höystettynä suloisella auringonpaisteella, ylellistä! Laajimmat ja monipuolisimmat reitit löytyvät kansallispuistojen ja matkailukeskusten yhteydestä, ja ovat pisimmällään lähes 300 kilometrin pituisia. Monenlaisia ja -tasoisia reittejä löytyy sekä tuntureilta että metsistä, ja kaikki ladut ovat hyvin varustettuja.

Varustus viimeisen päälle
Ei haittaa, vaikka sinulla ei olisikaan omia hiihtovälineitäsi mukana matkassa, sillä hyvin varustetut vuokrauspalvelut löytyvät kaikista matkailukeskuksista. Paikalliset ohjelmapalveluyritykset järjestävät myös opastettuja hiihtoretkiä kaiken tasoisille hiihtäjille. Voit lähteä pitkälle, useamman päivän kestävälle hiihtovaellukselle, yöpyä mökissä ja ruokailla vaikkapa laavulla, tai valita muutaman tunnin retken jonka mukavasti katkaisee latukahvilassa nautittu kuuma juoma.

 

Kevään aktiviteetit