Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Luonnon tarkkailu

Luonnon tarkkailu

Keväällä Lapin luonto herää henkiin ja tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin aktiviteetteihin. Näköalapaikoilla voit ihailla kauniita maisemia, ja luontopoluilla pääset lähelle kasvillisuutta.

Virkistysmetsät ovat oivallinen tapa tutustua Lapin metsiin. Esimerkiksi Napapiirin retkeilyalueella www.luontoon.fi/napapiiri pääset tutustumaan Lapin luontoon muun muassa luontopoluilla. Bongaa lintuja ja tutustu porojen elämään. Lapin luontokeskuksista www.luontoon.fi löydät hyödyllistä tietoa erilaisista kasvi- ja eläinlajeista.

Havainnoi ja hämmästy
Luonnon tarkkailua voit tehdä ilman mitään erityistä varustusta tai kokemusta, kunhan aistisi ovat avoinna kaikille erilaisille elämyksille. Katseltavien maisemien lisäksi luonto on pullollaan mielenkiintoista elämää. Perheen pienimmätkin voivat löytää luonnosta paljon jännittävää ja uutta nähtävää.

Kasvien ja eläinten tarkkailun tueksi kannattaa sinun ottaa kirja, jotta voit tunnistaa uudet löytösi. Myös kiikarit ovat hyvä väline etenkin jos tarkkailtava kohde on etäämpänä.

Bongaa ainakin poro ja piekana
Yleisin eläin on poro, joka on olennainen osa Lapin luontoa. Se on sopeutunut erinomaisesti Lapin ankariin olosuhteisiin. Lapissa on noin 200 000 poroa. Petolinnuista yleisin on hiirihaukan sukulainen, piekana. Suomen suurin kotkakanta on Lapissa. Linnuista todennäköisimmin voit bongata koivikoiden niittykirvisen, kivitaskun ja uunilinnun.

 

Kevään aktiviteetit