Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Pyöräily

Pyöräily

Maastopyörällä pääset helposti tutustumaan luontoon sillä Lapin hyväkuntoiset ja rauhalliset tiet soveltuvat mainiosti retki- ja maantiepyöräilyyn. Voit joko lähteä valmiille reiteille tai suunnitella omasi. Kansallispuistoissa pyöräily on sallittu vain tietyillä reiteillä, mutta muuten Lapin kylien välillä risteilevä metsäteiden ja polkujen verkosto on pyöräilijän käytössä. Uusinta uutta ovat hiihtokeskusten alamäkiajoreitit, jotka sopivat vauhtia hakeville huimapäille.

Reittejä satoja kilometrejä
Levillä on merkitty pyöräilijöille oma 40 kilometrin pituinen viitoitettu ja pohjustettu reitistö, joka vie myös vaativille tunturin rinteille. Ylläkselle on rakennettu korkeuseroiltaan huima alamäkiajoreitistö. Yllästä ympäröivät polut ja metsätiet tarjoavat luonto- ja kulttuurielämyksiä johdatellen tunturikylistä Väylän varteen ja Meänmaan sydänmaille.

Napapiirin reitti kulkee nimensä mukaisesti Napapiirin ympärillä kolmen kunnan alueella. Mukana on 20 palveluyritystä, jotka tarjoavat elämyksiä ja aktiviteetteja reitillä vieraileville. Alueen ohjelmapalveluyrityksistä voit halutessasi vuokrata pyörän ja paikallisista matkailuneuvonnoista löytyvät tarvitsemasi kartat.

Lapissa järjestetään kesäisin myös pyöräilytapahtumia, ja yksi niistä on Levillä järjestettävä kansainvälinen maantiepyöräilyn huipputapahtuma, Tour de Levi.
 

Kesän aktiviteetit

 

Kesän monipuoliset aktiviteetit

VAUHDIKASTA URHEILUA
» Koskenlasku
» Pyöräily

MIELEN RAUHAA
» Luonnon tarkkailu
» Vaellus ja retkeily
» Melonta
» Sauvakävely
» Yötön yö