Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Kalastus

Kalastus

Runsas vesistöjen määrä ja lajien rikkaus takaavat sinulle unohtumattoman kalastuselämyksen yöttömässä yössä. Kalaa voit narrata sekä sisävesillä että merellä ja haaviin voi tarttua vaikkapa Lapin maakuntakala lohi. Kalastuslaki ja -säädökset määrittelevät Suomen kalastuslupajärjestelmän. Kalastuslupakäytännöistä löytyy lisätietoa maa- ja metsätalousministeriön sivuilta www.mmm.fi

Viehekalastusta voi Lapin vesialueilla harrastaa sekä  valtion viehekalastusalueilla että  virkistyskalastusalueilla. Myös yksityisillä vesialueilla on mahdollista kalastaa pelkästään kalaveden omistajan luvalla, eli ilman läänikohtaista viehekalastusmaksua. Yksityisiä, yhtenäisiä lupa-alueita on esimerkiksi Tornion-, Ounas- ja Ala-Kemijoella. Viehekalastus on luvanvaraista.  www.villipohjola.fi.

Merikalastusta kokeilemaan
Muutamat kalastuskunnat Kemin kaupungin lisäksi ovat perustaneet alueen edustan merialueelle vapaan virkistysalueen, jolla ei tarvita kalastuslupia, vaan ainoastaan kalastushoitomaksu. Perämeren kalastusalueen yhteislupa kattaa rannikon merialueen Torniosta Simoon.
 

Kesän aktiviteetit

 

Kesän monipuoliset aktiviteetit

VAUHDIKASTA URHEILUA
» Koskenlasku
» Pyöräily

MIELEN RAUHAA
» Luonnon tarkkailu
» Vaellus ja retkeily
» Melonta
» Sauvakävely
» Yötön yö