Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Sallan kirkko

Käyntikohteet Sallassa

Hautajärven luontotalo
Hautajärven luontotalo esittelee Oulangan kansallispuistoa,Karhunkierrosta ja alueen historiaa sekä tutustuttaa pohjoisen suoluonnon erityispiirteisiin. Talolla saat tietoa retkeilystä, alueen palveluista ja Metsähallituksesta.
Siirry kotisivuille

Riutukan uittotukikohta
Riutukan uittotukikohta sijaitsee Raakunjoen varrella. Raakunjoki kuuluu Kemijoen vesistöön, jonka uittoväylien yhteispituus on suurimmillaan ollut lähes 4000 km. Riutukan savotta- ja uittotukikohdan rakennuksia ja uittoränniä on entistetty vuosina 1991-1992, ja se on kunnostettu palvelemaan poromiehiä ja muita paikallisia sekä alueella liikkuvia matkailijoita.

Sallan poropuisto
Poropuiston päärakennuksessa on Metsän Sali-näyttely, petoeläinvitriini sekä vaihtuvia taidenäyttelyitä. Lisäksi poropuistosta löytyy kahvila, matkamuistomyymälä, 130 -paikkainen auditorio sekä 200 hehtaarin poropuisto kesyine poroineen ja patikkareitteineen. Ohjelmapalvelut on tarjolla kesällä ja talvella.
Siirry kotisivuille

Oulangan Kansallispuisto
Oulangan kansallispuisto sijaitsee Etelä-Sallan ja Kuusamon alueella. Oulangan kansallispuisto on erinomainen retkeilykohde. Puiston läpi kulkee suosittu Karhunkierroksen vaellusreitti. Myös lyhyillä, muutaman tunnin päiväretkillä on mahdollisuus saada hyvä yleiskuva Oulangan luonnosta ja nauttia avautuvasta kansallismaisemasta.
Siirry kotisivuille

Revontuli- kylpylä
Keväällä 2007 valmistunut kylpylä Hotelli Revontulen yhteydessä tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen aktiviteettien ja luontoelämysten välissä. Kylpylästä aukeaa huikea näkymä Sallatunturin laskettelurinteisiin sekä hiihto- ja patikkareiteille.

Tuntsan Erämaa-alue
Tuntsan erämaa-alueelta Pohjois- Sallasta aukeaa näkymät Euroopan suurimpaan erämaahan, joka jatkuu Venäjän rajan toiselle puolelle. Tuntsa on suosittua retkeily-, kalastus ja metsästysaluetta. Tuntsan erämaa- aluetta halkoo UKK-reitti, jota pitkin vaeltamalla alueeseen on helppo tutustua.
Siirry kotisivuille
 

Alueittain

   » Enontekiö
  » Levi
  » Meri-Lappi
  » Posio
  » Rovaniemi
  » Saariselkä
  » Salla
  » Suomu
  » Tornionlaakso
  » Ylläs