Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Arktikum

Käyntikohteet Rovaniemellä

Arktikum
Arktikum tarjoaa kaikenikäisille mielenkiintoisen seikkailun pohjoisenluonnon ja kulttuurin pariin. Näyttelyissä tutustutaan pohjoiseen elämään aina esihistoriasta tulevaisuuteen. Arktikumissa sinua palvelevat lisäksi kahvila, tilausravintola, kirjasto ja persoonallinen matkamuistomyymälä. Arktikum sijaitsee Rovaniemen keskustassa, Ounasjoen rannalla.

Pohjoisranta 4
96200 Rovaniemi
Puh. (016) 322 3260
Fax (016) 317 843
info@arktikum.fi
www.arktikum.fi

Ranuan eläinpuisto
Ranuan eläinpuisto on Joulupukin oma eläinpuisto. Siellä asustaa noin 60 lajia arktisen ja pohjoisen alueen villieläimiä pienimmästä suurimpaan. Ranuan eläinpuisto on avoinna vuoden ympäri ja siellä on ravintola sekä Fazerin makeismyymälä. Kesäisin eläinpuiston yhteydessä on kotieläinpuisto.

Rovaniementie 29
97700 Ranua
Puh. (016) 355 1921
fax (016) 355 1034
ranuan.zoo@ranua.fi
www.ranuazoo.com

Joulupukin pajakylä ja Pääposti
Ylitä maaginen Napapiiri, pistäydy ravintoloissa ja matkamuistomyymälöissä ja heittäydy ohjelmapalveluyritysten tarjoamiin seikkailuihin Joulupukin Pajakylässä. Joulupukkikin on tavattavissa Kammarissaan joka päivä. Keskustasta matkaa on 8 kilometriä. Bussilla nro 8 pääsee mukavasti perille.

Pajakylässä sijaitsevasta Joulupukin Pääpostista kannattaa lähettää Rovaniemen reissun postikortit, sillä niihin saa silloin Joulupukin erikoisleiman. Pääpostista löydät postimerkkejä, kalentereita ja erilaisia lahjoja. Joulupukin Pääposti on auki vuoden jokaisena päivänä.

Joulupukin Pääposti
96930 Napapiiri
Puh. 020 452 3120
joulupukinpaaposti@posti.fi
www.santaclaus.posti.fi
www.santaclausvillage.info

SantaPark
SantaPark sijaitsee salaperäisessä luolastossa maan uumenissa. Täällä tapaat joulupukin lisäksi myös tontut työssään, voit opiskella tonttukoulussa tai koristella piparkakkuja yhdessä joulumuorin kanssa. Vierailun kruunaa vauhdikas tonttu-show.

96930 Napapiiri
Puh. (016) 333 0000
fax (016) 333 0020
info@santapark.com
www.santapark.com

Tiedekeskus Pilke

Tiedekeskus Pilke kertoo suomalaisista metsistä ja meidän suomalaisten metsäsuhteesta. Tiedekeskus Pilkkeessä tutustutaan pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilke innostaa, naurattaa ja herättää ajatuksia.

Rovaniemellä Ounasjoen rantamaisemassa sijaitseva Pilke-talo on Metsähallituksen puurakenteinen toimitalo, jossa sijaitsee Tiedekeskus Pilkkeen lisäksi Pilke Shop, Metsähallituksen palvelupiste ja toimistotiloja.

Ounasjoentie 6
96200 Rovaniemi
Puh. 020 639 7820
www.tiedekeskus-pilke.fi

 

Kulttuuritalo Korundi 

Kulttuuritalo Korundin toiminnan muodostaa kaksi kansallisesti merkittävää ja kansainvälisesti kiinnostavaa taideorganisaatiota: Lapin kamariorkesteri ja Rovaniemen taidemuseo.

Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma on lahjoitettu Rovaniemen taidemuseolle ja esittelee laajasti suomalaista nykytaidetta 1940-luvulta tähän päivään. Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt kertovat monipuolisesti kuvataiteen koko kentästä myös kansainvälisesti.

Kulttuuritalo Korundin konserttisali on korkealuokkainen musiikkisali, jossa on 340 asiakaspaikkaa. Akustisen musiikin ehdoista tinkimättä tilasta on tehty myös monikäyttösali, jossa voidaan järjestää erilaisia tapahtumia.

Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Puh. (016) 322 2822
info@korundi.fi
www.korundi.fi

 
 

Alueittain

   » Enontekiö
  » Levi
  » Meri-Lappi
  » Posio
  » Rovaniemi
  » Saariselkä
  » Salla
  » Suomu
  » Tornionlaakso
  » Ylläs