Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Korouoma

Käyntikohteet Posiolla

Pentik-mäki
Tunnetuin ostos- ja kulttuurimatkailukohde Posiolla on Pentik-mäki,jossa voit tehdä ostoksia ja samalla tutustua keramiikan ja muotoilun kokoelmiin. Pentik-mäki, joka on kasvanut maailman pohjoisimman keramiikkatehtaan viereen. Kansainvälistyneen yrityksen perustivat vuonna 1971 Anu Pentik ja Topi Pentikäinen. Tarjolla vierailijoille ovat mm. tehtaanmyymälä, Muistoja maalta -näyttely, Vanhaa keramiikkaa -näyttely, Kansainvälinen kahvikuppimuseo sekä kahvila.
» Siirry kotisivuille

Riisitunturin kansallispuisto
Riisitunturin kansallispuisto on erämaahenkistä tunturi- ja vaaraluontoa parhaimmillaan. Tunturin kupeita värittävät hienot rinnesuot, ja Riisitunturin huipulta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Kitkajärville ja Posion metsämaisemiin. Suosittuja käyntikohteita ovat Riisitunturin huiput sekä retkeilyreittien varrella olevat maisemakohteet. Riisitunturin kansallispuistoon liittyvät kiinteästi lounaispuolella sijaitseva Karitunturin soidensuojelualue sekä etelä- ja pohjoisreunoihin rajoittuvat vanhat metsät.
Siirry kotisivuille

Korouoman luonnonsuojelualue
Korouoma on satoja miljoonia vuosia vanha ruhjelaakso, joka syntyi kallioperän ruhjevyöhykkeeseen. Nykyisen muotonsa kanjoni sai jääkauden vaikutuksesta. Syvimmillään kanjoni on noin 100-130 metriä keskiosassaan. Rotkolaakso ja sen korkeat kalliojyrkänteet muodostavat henkeäsalpaavan jylhän maiseman, josta pääsee nauttimaan ympäri vuoden. Kohteessa monipuolisesti eri luontotyyppejä, myös harjumaastoja ja pieniä lehtoja.
Siirry kotisivuille

Erätalonpojan Keinot
Erätalonpojan Keinot on Posiolle avattu uudenlainen matkailupolku, jolla sinua odottaa 35 tienvarsiopastetta, jotka kertovat 1900-luvun alkupuolen talonpoikais-kulttuurissa eläneiden Posion asukkaiden taidoista, elinehdoista ja ajatuksista. Valitse itseäsi viehättävä reitti ja seuraa sitä, ihaile samalla Posion maisemia ja löydä yhteys paikallisiin asukkaisiin.
Lue lisää
 

Alueittain

   » Enontekiö
  » Levi
  » Meri-Lappi
  » Posio
  » Rovaniemi
  » Saariselkä
  » Salla
  » Suomu
  » Tornionlaakso
  » Ylläs