Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Lumilinna

Käyntikohteet Meri-Lapissa

Kemin lumilinna
Kemin LumiLinna on lumirakentamisen jokavuotinen taidonnäyte, sekä aito todiste kemiläisestä hulluudesta ja innovaatiosta – matkailukohde, joka rakennetaan joka vuosi erilaiseksi. Kauden aikana linnassa järjestetään korkeatasoista ohjelmaa. Palveluksessasi: Lumiravintola, Lumihotelli ja Lumikappeli. Lapsille LumiLinnassa on vielä paljon enemmän.
» Siirry kotisivuille
Jäänmurtaja
Tunne Jäänmurtaja Sammon voima, kun se puskee jään läpi tiensä. Halutessasi voit myös pulahtaa hyiseen mereen asianmukaisessa varustuksessa. Tämä mieleenpainuva elämys on pakko kokea. Kesäisin alus toimii kahvila-ravintolana.
» Siirry kotisivuille
Kemin jalokivigalleria

Jalokivigalleria sisältää yli 3000 jalokiveä, on suurin Euroopassa. Näyttelyyn kuuluu myös aito Suomen kuninkaan kruunu ja kopiot Euroopan kuuluisimmista kruunun jalokivistä.
» Siirry kotisivuille

Aineen taidemuseo

Aineen taidemuseolla voi tutustua Aineen Kuvataidesäätiön kokoelmaan, joka sisältää suomalaista taidetta 1800-luvun alusta nykypäiviin. Peruskokoelman lisäksi taidemuseo järjestää koti- ja ulkomaisia vaihtuvia näyttelyitä ja käyttöön on mahdollista varata 110-paikkainen auditorio. Taidemuseon viihtyisästä kahviosta avautuu näköala Kaupunginlahdelle ja rajan yli Ruotsin puolelle. 110-paikkainen auditorio.

Torikatu 2, Tornio
Puh. +358 (0)16 432 438
Siirry kotisivuille

Jaur Showroom
Syksyllä 2008 avattu Jaur-showroom on torniolaisen Eero Hyrkkään tuotannosta koottu näyttely ja myymälä. Kaupungissa toimii maailman pohjoisin terästehdas, jonka parhaista teräslaaduista Hyrkäs luo ennennäkemättömiä muotoja ja häikäisevän kauniita pintoja.
Postelli Paula Salminen
Posliininmaalauspaja Postelli sijaitsee meren rannalla n. 10 km päässä Torniosta. Siellä asiakas voi tutustua posliininmaalaukseen ja Paula Salmisen töihin, joiden innoittajana ovat ainutkertainen pohjoisen luonto sekä posliininmaalauksen vuosituhantiset perinteet.  Postellin tuotteisiin kuuluvat valmiiden taide- ja käsityöesineiden lisäksi silkki- ja lasimaalaukset sekä posliininmaalaustarvikkeet. Etukäteen ajan varaamalla on asiakkaalla myös mahdollisuus maalata itse posliiniesineitä. Niemeläntie 2, Kyläjoki, Tornio.
Puh. +358 (0)400 599 682.
Tornion kirkko
Maamme upeimpia vielä käytössä olevia puukirkkoja. Matti Härmän suunnittelema kirkko valmistui vuonna 1686 Ruotsin kuningatar Hedvig Eleonoran nimikkopyhätöksi. Kirkon torni oli ranskalaisen astemittauksen aloituspiste. Messu sunnuntaisin 12. Avoinna kesällä, muulloin sopimuksen mukaan.

Seminaarinkatu, Tornio
Puh. +358 (0)16 480 042
Siirry kotisivuille
Tornionlaakson maakuntamuseo
Tämän kulttuurihistoriallisen museon toiminta-alue ulottuu Simosta aina Muonioon asti, joten museossa käynti antaa hyvän kokonaiskuvan koko Länsi-Lapin historiasta. Museon pihalla on näkyvillä vanha jokivene sekä Tornion edustalta löytyneet laivatykit.

Avoinna ti-pe 11–17, la-su 11–15
Pääsymaksu 2-4 €
Keskikatu 22, Tornio
Puh. +358 (016) 432 451, (0)16 432 452
Siirry kotisivuille
 

Alueittain

   » Enontekiö
  » Levi
  » Meri-Lappi
  » Posio
  » Rovaniemi
  » Saariselkä
  » Salla
  » Suomu
  » Tornionlaakso
  » Ylläs