Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Teatteritaidetta Lapissa

Lapissa toimii useita aktiivisia teattereita. Ammattilais- ja harrastajavoimin toteutetut esitykset eivät taatusti jätä ketään kylmäksi. Tälle sivulle on koottu tietoa lappilaisesta teatterimaailmasta. Tervetuloa teatteriin!

Lapin alueteatteri eli Rovaniemen teatteri on Suomen pohjoisin ammattiteatteri. Esityksiä nähdään pääosin Rovaniemellä, mutta teatteri vie esityksiään myös Lapin eri paikkakunnille. Toinen Lapin ammattilaisteattereista sijaitsee Kemissä. Näiden lisäksi useat pienemmät teatteriryhmät rikastuttavat lappilaista teatterimaailmaa.

Tanssiteatteria

Suomen pohjoisin ammattitanssiteatteri Rimpparemmi on ainutlaatuinen
sekoitus suomalaista kansantanssia ja nykytanssia. Kansantanssin karhea ilmaisuvoima yhdistettynä nykytanssin virtaavuuteen luo tanssiteatteria, joka koskettaa, puhuttelee ja viihdyttää. Teatterin neljä
ammattitanssijaa ja kaksi muusikkoa muodostavat yhteen hitsaantuneen
ryhmän, joka heittäytyy esityksiin vimmalla ja lämminhenkisyydellä.

Rimpparemmi tekee vuosittain 2-4 kokoillan teosta, joista vähintään
yksi on suunnattu lapsille ja nuorille. Teatterin taiteellinen johtaja
on Matti Paloniemi. Kotipaikkakuntansa Rovaniemen lisäksi Rimpparemmi esiintyy ympäri Suomea ja erityisesti Lapissa.

Nukketeatteria

Lapissa on tarjolla myös nukketeatteria. Rovaniemellä sijaitseva nukketeatteritalo tarjoaa esitysten ohella myös alan kursseja ja työpajoja. Talo on Lapin nukketeatteriyhdistyksen toimipaikka, ja sen toiminta kattaakin koko Lapin maakunnan. Lue lisää Lapin nukketeatteriyhdistyksen toiminnasta. UNIMA on kansainvälinen nukketeatterin yhteistyöjärjestö, joka toimii myös Suomessa. Tutustu Suomen UNIMAAN.