Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Lapin kirjastot

Lapissa löydät kirjaston jokaiselta paikkakunnalta. Lapin maakuntakirjasto sijaitsee Rovaniemellä. Se sisältää myös erityisen Lappi-osaston, joka tarjoaa lappilaista tietoa kaikilta elämänalueilta.

Kirjastot järjestävät myös paljon kulttuurista toimintaa, kuten näyttelyitä, musiikkikonsertteja, lukutapahtumia ja luentoja. Tapahtumista tiedotetaan mm. kirjastojen kotisivuilla.  

Tälle sivulle on koottu kaikkien Lapin kirjastojen tiedot. Erikoiskirjastoihin kuuluvat niin ammattikorkeakoulujen kuin yliopistonkin tiedekirjastot. Tutustu myös alla lueteltuihin tietokantaluetteloihin.

Käytä kirjastoa. Se on sinua varten.

Lappilaista tietoa

Lapin kirjastot on ryhmä, joka kattaa suurimman osan Lapin alueen kirjastoista. Museokirjastoista tähän kuuluvat Lapin maakuntamuseon, Saamelaisneuvoston, Saamelaismuseon sekä Rovaniemen taidemuseon kirjastot. Lapin kirjasto -ryhmällä on yhteinen aineistohakutoiminto.  

Lapponica  on Lapin kirjastojen ja museoiden yhteinen Lappi-aineistojen tietokanta. Se sisältää tietoa Lapista, Pohjoiskalotista sekä Barentsin alueelta.

Lasmarkki on Meri-Lapin yhteinen paikallistietokanta. Ryhmään kuuluvat Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola ja Simo.

 

Lapin kirjallisuusseuroja