Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
Kulttuuria Lapista.

Kulttuuria kaikille Lapista.

Lappilainen kulttuuri on musiikkia ja tanssia. Se on teatteria, museoita ja näyttelyitä. Se on kirjallisuutta, runoutta. Lappilainen kulttuuri on myös kuvataidetta, muotoilua, valokuvausta. Kaiken kruunaa lappilaisten festivaalien juhlahumu. 

Hetkinen Lapin eläväisestä kulttuurimaailmasta on koottu näille sivuille. Lappi.fi tarjoaa tietoa harrastusmahdollisuuksista, ajanvietteestä ja muista nautinnollisista hetkistä, joista löydät omasi. Käy tutustumaan!

Lapin taidetoimikunta

Lapin taidetoimikunnan tärkeimpiä tehtäviä on edistää alueemme taiteellista toimintaa ja siten myös koko kulttuurielämää. Se tarjoaa asiantuntemusta, taloudellista tukea sekä kansainvälisyyttä. Lapin taidetoimikunta sijaitsee Rovaniemellä, toiminta ulottuu läpi laajan Lapinmaan. Tutustu Lapin taidetoimikunnan toimintaan ja tehtäviin.

Lapin läänintaiteilijat

Läänintaiteilijat ovat alansa erityisasiantuntijoita. Heidän tehtävänään on edistää taiteen sisältöä, tuotantoa sekä taiteiden välistä yhteistyötä. Lapissa toimii tällä hetkellä neljä läänintaiteilijaa.

Suomen kulttuurirahasto

Valtakunnallisen keskusrahaston lisäksi Suomessa toimii 17 maakuntarahastoa, joiden tehtävänä on maakunnan kulttuurin vaaliminen ja kehittäminen. Lapin rahasto jakaa apurahoja ja palkintoja kerran vuodessa maakunnassa tehtävälle kulttuurityölle ja tieteelliselle tutkimukselle. Lue lisää Lapin rahastosta ja apurahan hakemisesta.  

 

House of Lapland

House of Lapland on Lapin kuntien, Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ja Lapin yliopistosäätiön omistama, voittoa tavoittelematon osakeyhtiö.

House of Laplandin tehtävänä on varmistaa maakunnan näkyvyys ja vetovoima kansallisesti ja kansainvälisesti Lapin kannalta tärkeiden sidosryhmien keskuudessa. Lue lisää House of Laplandin toiminnasta.