Lapland - Above ordinary
Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 

Liikunnan iloa ulkoilijan Lapissa

Lapista löytyy harrastusmahdollisuuksia jokaiselle. Näille sivuille on koottu tietoa Lapissa toimivista urheiluseuroista, -lajeista sekä liikuntapaikoista. Löydä oma lajisi Lapin liikuntatarjonnasta.

Lapin luonnossa on paljon tilaa ulkoilulle. Upeat kansallispuistomme tarjoavat elämyksiä luonnon helmassa. Lähde vaikkapa luontoretkelle tai pidemmille vaelluksille. Reittejä on joka lähtöön.

Reitit -sivulle on koottu tietoa moottorikelkkailun ja pyöräilyn ystäville. Sivulta löytyy myöskin hiihtolatuja. Vaeltaminen sisältää retkeilytietoa, luonnon antimia -sivulle on koottu tietoa niin kalastuksesta, metsästyksestä kuin marjojen poiminnastakin. Vesillä -sivu tarjoaa tietoa veneilystä ja melonnasta.

Lupa-asioista

Luonnossa liikkuminen on yleensä vapaata jokamiehenoikeuksin tapahtuvaa toimintaa. Lapissa sijaitsee kuitenkin luonnonsuojelualueita, joille pääsy on rajoitettu tai jopa kielletty. Lue lisää alla olevista linkeistä.

 

Pyöräillen Lapissa

Tälle sivulle on koottu tietoa pyöräilystä. Oheisista linkeistä pääset tutustumaan Lapin kuntien pyöräilyreitteihin ja vinkkeihin. Tutustu myös alla oleviin pyöräilylinkkeihin.

Luontoon -sivun hakukone etsii sinulle harrastuspaikkoja valitsemasi aktiviteetin mukaan. Kokeile

 

Moottorikelkkaillen Lapissa

Tälle sivulle on koottu moottorikelkkailutietoa. Oheisista linkeistä löydät ohjeita ja vinkkejä sekä kelkkailukarttoja.

Moottorikelkkailu on yleensä sallittua vain omilla erityisillä kelkkailureiteillä. Muualla kelkkailu vaatii maanomistajan luvan. Metsähallitus ylläpitää moottorikelkkauria, joihin myydään uralupia. Virallisilla moottorikelkkareiteillä noudatetaan tieliikennelakia. Lue lisää alla olevista linkeistä.

 
Syksyinen lähde

Kiinnostavia linkkejä

Retkikartta.fi palvelusta voit hakea Metsähallituksen metsästys- ja kalastuskohteita. Voit etsiä myös retkeilyyn sopivia kohteita ja palveluita.

Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen retkikohteiden palveluista

Luonnossa selviytymisen opas á la Savukoski